ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Γραπτές εξετάσεις για επαγγελματίες τεχνίτες και μεταποιητές

Πάτρα: Γραπτές εξετάσεις για επαγγελματίες τεχνίτες και μεταποιητές

Γραπτές εξετάσεις θα δίνουν πλέον όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν στους τομείς των τεχνικών και μεταποιητικών επαγγελμάτων στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η περιφέρεια.

Στις κατηγορίες των επαγγελματιών, που εκτός από γραπτές εξετάσεις θα διαγωνίζονται και σε πρακτικές εφαρμογές, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, μηχανολόγοι, ηλεκτροσυγκολλητές, χειριστές μηχανημάτων κ.α.

Την ευθύνη της διενέργειας των εξετάσεων θα αναλάβουν ειδικές επιτροπές, ενώ θα γίνονται παρουσία εκπροσώπου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Οι γραπτές εξετάσεις και οι πρακτικές εφαρμογές θα γίνονται, έπειτα από συμφωνία που υπεγράφη με το ΤΕΙ, στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στην Πάτρα, το οποίο διαθέτει τις ανάλογες υποδομές.

Στόχος της περιφέρειας, όπως ανακοίνωσε, είναι να συνδράμει ακόμη περισσότερο, μέσω των εξετάσεων, στις διάφανες και δίκαιες διαδικασίες, όσον αφορά την έκδοση αδειών σε πρόσωπα συγκεκριμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων.