ΕΛΛΑΔΑ

Θαύμα, θαύμα η...αντανάκλαση

Θαύμα, θαύμα η...αντανάκλαση

«Η Θρησκεία είναι το όπιο του λαού»... Αυτό είχε πει ο Μάρξ και –δυστυχώς- αποδεικνύεται περίτρανα στις μέρες μας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως υπεύθυνοι είναι αυτοί που με κάθε τρόπο καπηλεύονται την πίστη των απλών πολιτών οι οποίοι σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουν την ανάγκη να πιστεύουν σε κάτι ανώτερο.

Έτσι, πριν από λίγα 24ωρα οι κάτοικοι στον οικισμό Χάνια Αυλωναρίου στην Ευβοία όπου βρίσκεται ο τρισυπόστατος ναός του Αγίου Δημητρίου (ο παλαιότερος ναός στην Εύβοια) αντίκρισαν ή τουλάχιστον έτσι νόμισαν πάνω από την είσοδο του ναού, μία μορφή όμοια με ανθρώπινο πρόσωπο...

thayma1

Κάποιοι έκαναν λόγο για θαύμα και τα νέα κυκλοφόρησαν πολύ γρήγορα . Από εκείνη τη στιγμή πάρα πολλοί πιστοί περνούσαν από το σημείο για να δουν από κοντά την μορφή που είχε σχηματιστεί έξω από την εκκλησία. Να πούμε ότι ο ναός είναι χτισμένος πάνω σε ερείπια αρχαίου ναού της Αρτέμιδος, κάτι που έδωσε τροφή σε αυτούς που πολύ θα ήθελαν να συντηρήσουν την ιστορία του «θαύματος».

Κάποιοι άλλοι, πιο ψύχραιμοι και λογικοί απέδωσαν την (υποτιθέμενη) εικόνα στην αντανάκλαση από τα φώτα που βρισκόντουσαν έξω από τον ναό, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.

Μέσα από τις ψύχραιμες φωνές ξεχώρισε αυτή του Μητροπολίτη Καρυστίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του για τον χαρακτηρισμό «θαύμα» που απέδωσαν ορισμένοι στο περιστατικό: «Μην πιστεύετε ότι είναι θαύμα, δεν έχει καμία σχέση με την εκκλησία και την θρησκεία, η μορφή αυτή σχηματίζεται από τον φωτισμό και είναι απλά ένα φυσικό φαινόμενο».

thayma2

Και είναι η πρώτη φορά που Μητροπολίτης υψώνει τον τόνο της φωνής του και καταφέρεται κατά αυτής της «φάμπρικας» των θαυμάτων και «τελειώνει» μία ακόμη απάτη πριν καν ξεκινήσει, ώστε η εκκλησία του να μην γίνει πόλος εκμετάλλευσης και πόλος έλξης μικροπωλητών και όχι μόνο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει εικόνες να δακρύζουν, ή να βγάζουν αίμα από τα μάτια τους και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει βγει να μιλήσει για κάποιο φυσικό φαινόμενο, έτσι ώστε να αποτρέψει την εμπορευματοποίηση της πίστης.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB