ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Απεργιακές κινητοποιήσεις από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.


Τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο για συνέχιση των κινητοποιήσεων επ’αόριστον.
Οι γιατροί αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στις απολύσεις προσωπικού από τον Οργανισμό, και διαμηνύουν ότι αν το υπουργείο επιμείνει στην κινητικότητα-διαθεσιμότητα και τις απολύσεις , θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας.


48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης (11 π.μ.).


Από πλευράς του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τα περί ενδεχόμενου κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ. Όπως έχει επισημάνει, θα υπάρξει κινητικότητα, ωστόσο αυτό που συζητείται είναι διοικητική συνένωση και όχι κλείσιμο μονάδων.


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), στηρίζει την απεργία και δηλώνει ότι «η αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, με την διαθεσιμότητα - κινητικότητα και τις απολύσεις του προσωπικού του, θα οδηγήσει στην ταλαιπωρία των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, την αδυναμία λήψης των παροχών που έχουν ανάγκη, την εγκατάλειψη της θεραπείας από πολλούς πάσχοντες και την περαιτέρω επιβάρυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα».