ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι επαφές Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις εν μέσω απεργιών

Συνεχίζονται οι επαφές Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις εν μέσω απεργιών

Εν μέσω νέας 48ωρης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχίζονται οι επαφές του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις των οκτώ Πανεπιστημίων τα οποία αφορά η διαθεσιμότητα.


Σήμερα ο κ. Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιάννη Μυλόπουλο.

Συνεδριάζει παράλληλα σήμερα η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Εν τω μεταξύ, την αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα ζήτησε με απόφασή της η σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) μετά τη χθεσινή της συνεδρίαση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, και μάλιστα με τις αμφισβητούμενης εγκυρότητας δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού, το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει» και ότι η Σύγκλητος «αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος υπό αυτές τις συνθήκες».

Φεύγουν όσοι δεν απογράφηκαν, επιστρέφουν ισάριθμοι

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παιδείας έδωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο το περίγραμμα της επόμενης μέρας για τα πανεπιστήμια, μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, προωθείται νομοθετική ρύθμιση ώστε διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Αυτό συμβαίνει επειδή διαπιστώθηκε ότι λόγω της μη απογραφής ενός σημαντικού αριθμού διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εκ του νόμου τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, ο συνολικός αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που αφαιρούνται από το δυναμικό του ΕΚΠΑ υπερβαίνει τους πλεονάζοντες που καταργούσε η σχετική ΚΥΑ της 13ης Οκτωβρίου, οπότε και προωθείται άμεσα η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

«Όλα αυτά προϋποθέτουν ανοιχτά πανεπιστήμια» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με τη διαθεσιμότητα των 1165 διοικητικών υπαλλήλων ολοκληρώθηκε η διαχείριση του πλεονάζοντος προσωπικού στα ΑΕΙ και αρχίζει άμεσα η διαδικασία της πανεπιστημιακής κινητικότητας για την επανατοποθέτηση των 650 εξ αυτών.

«Το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει εντός των προσεχών ημερών όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους» πρόσθεσε.

Ρoή Ειδήσεων