ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας πολίτης ήθελε να μιλήσει τούρκικα στη Θράκη

Έλληνας πολίτης ήθελε να μιλήσει τούρκικα στη Θράκη

Ένας απίστευτος χαμός επικράτησε σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ στη Θράκη για τα 90 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργου Καλαντζή, μοιράστηκαν ακουστικά στο πάνελ, πριν την τοποθέτηση του μειονοτικού Εβρέν Ντέντε. Ο κ. Καλαντζής αντέδρασε, λέγοντας πως ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν υπήρχε καμία περίπτωση να δεχθεί από Έλληνα πολίτη να του μιλήσει στα τούρκικα, οδηγώντας το Ντέντε στην απόφαση να μη μιλήσει.

Τελικά στη θέση του τοποθετήθηκε άλλος μειονοτικός μιλώντας ελληνικά και ρίχνοντας προσωρινά τους τόνους. Η ένταση όμως οξύνθηκε και πάλι όταν ο Γραμματέας του Υπουργείου, είπε ξεκάθαρα στους εκπροσώπους των μειονοτικών οργανώσεων που αντιδρούν στο διορισμό των μουφτήδων από το ελληνικό κράτος, πως αν επιθυμούν να εκλέγουν τους μουφτήδες τους, θα πρέπει να ξεχάσουν της εφαρμογή του ισλαμικού νόμου, της σαρία.

Επικράτησε μεγάλη οχλαγωγία, κανένας ωστόσο δεν τοποθετήθηκε επί του ζητήματος. Ο κ. Καλαντζής μάλιστα, δήλωσε για τους σημερινούς ψευδομουφτήδες, πως σ' αυτή τη χώρα μπορούν να δηλώνουν ότι θέλουν, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα καθώς το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να τους αναγνωρίσει.