ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Συμπλοκή με Αλβανούς κακοποιούς - Δραπέτες εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Καστοριά: Συμπλοκή με Αλβανούς κακοποιούς - Δραπέτες εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Συμπλοκή ανάμεσα σε αστυνομικούς της Καστοριάς και άνδρες των ΕΚΑΜ και 3 ένοπλους αλβανούς κακοποιούς, έγινε λίγο μετά τις 7 το βράδυ μεταξύ των χωριών Πευκόφυτου και Χρυσής στο Γράμμο, σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλβανοί που ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών και ακολούθησε μάχη . Δύο κακοποιοί, κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ ο τρίτος συνελήφθη και είναι τραυματισμένος.

Το σημείο της συμπλοκής, βρίσκεται πολύ κοντά στο Νομό Ιωαννίνων, γι' αυτό στην περιοχή, έχουν στηθεί μπλόκα και με δυνάμεις της Ηπείρου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανόν ο ένας από τους δύο κακοποιούς να είναι τραυματισμένος. Η απόσταση των συνόρων με την Αλβανία από το Πευκόφυτο, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα χωματόδρομου, σε δύσβατη περιοχή του Γράμμου.

Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά, ότι πρόκειται για τους 3 από τους 7 κρατούμενους βαρυποινίτες που απέδρασαν την Κυριακή και παραμένουν ασύλληπτοι, από τις Αλβανικές Αρχές των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Ντρενόβα που βρίσκονται κοντά στην Κορυτσά. Να σημειωθεί, ότι μετά την απόδραση , στην ελληνοαλβανική μεθόριο, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης

Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων στην Καστοριά