ΕΛΛΑΔΑ

Πλαστές πινακίδες στα οχήματά είχαν αστυνόμος και υπαστυνόμος

Πλαστές πινακίδες στα οχήματά είχαν αστυνόμος και υπαστυνόμος

Με πλαστές πινακίδες κυκλοφορούσαν τα αυτοκίνητά τους ένας αστυνόμος, 48 χρόνων και ένας υπαστυνόμος, 47 χρόνων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος του πρώτου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ο πρώτος συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Δικογραφία σχηματίστηκε, επίσης, και σε βάρος ενός ιδιοκτήτη τυπογραφείου, ηλικίας 49 χρόνων.


Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από καταγγελία για χρήση πλαστών πινακίδων στα οχήματα των αστυνομικών, με σκοπό να αποφύγουν την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελείας.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή 49χρονου ιδιοκτήτη τυπογραφείου, καθώς και του υπαστυνόμου σε υπόθεση κατάρτισης και κατοχής πλαστών ενσήμων της ΕΛ.ΑΣ., για τη διαχείριση των οποίων υπεύθυνος ήταν ο ίδιος στην Υπηρεσία του.

Στο πλαίσιο της έρευνας αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν τον 47χρονο υπαστυνόμο, προχθές το μεσημέρι, σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί το αυτοκίνητό του που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Επίσης, προέκυψε ότι οι κρατικές πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, είχαν παραδοθεί από τον ίδιο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με τη σχετική δήλωση ακινησίας (έτους 2012).

Πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες κατασχέθηκαν, διαπιστώθηκε ακόμα, ύστερα από έλεγχο, ότι έφερε και το αυτοκίνητο του 48χρονου Αστυνόμου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης της πλαστότητα ενσήμων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο γραφείο του υπαστυνόμου στην υπηρεσία του, κατά τη διάρκεια της οποίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (200) ένσημα των 0,44 ευρώ, (1.100) των 0,23 ευρώ, (3.400) των 0,15 ευρώ και (4.037) των 0,35 ευρώ.

Επίσης, έγινε έρευνα στο τυπογραφείο του 49χρονου, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία πλαστή πινακίδα οχήματος. Παράλληλα, από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε όχημα ιδιοκτησίας του, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρικών Αρχών, διαπιστώθηκε ότι με τον ίδιο αριθμό πλαισίου υπάρχει σε ισχύ άδεια κυκλοφορίας οχήματος (ιδίου τύπου και χρώματος), με αριθμό κυκλοφορίας Ελληνικών Αρχών, στο όνομα της συζύγου του.

Τα κατασχεθέντα ένσημα της ΕΛ.ΑΣ., θα αποσταλούν στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς αστυνομικός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ροή Ειδήσεων