ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισε η δίκη για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

Άρχισε η δίκη για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, άρχισε σήμερα η δίκη για τη ληστεία στο Βελβεντό, με κατηγορούμενους τους Γιάννη Μιχαηλίδη, Νίκο Ρωμανό, Ανδρέα Μπουρζούκο, Ανάργυρος Ντάλιο, Δημήτρης Πολίτη (εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο) και Φοίβο Χαρίση Πούλο.

Οι κατηγορούμενοι ανέγνωσαν δηλώσεις κατά την έναρξη της διαδικασίας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η καταδίκη τους έχει ήδη αποφασιστεί.

Επιπλέον ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ανέφερε στο δικό του "πολιτικό μανιφέστο" πως οι τράπεζες αποτελούν κατεστημένο και για το λόγο αυτό θα είναι απέναντί τους.

Μετά την ανάγνωση των δηλώσεών τους, οι τρεις κατηγορούμενοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Νίκος Ρωμανός και Φοίβος Χαρίσης Πούλος απεχώρησαν από την αίθουσα, ενώ οι Ανδρέας Μπουρζούκος και Ανάργυρος Ντάλιος παρέμειναν στη διαδικασία.

Συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν με τη σειρά τους αιτήματα αναβολής, καθώς στην ίδια αίθουσα πραγματοποιούνται ακόμη τρεις δίκες αυτό το διάστημα. Ο εισαγγελέας της έδρας, Γρ. Πέπονης, εισηγήθηκε να μην αναβληθεί η δίκη, αλλά να διακοπεί. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι φέρονται ότι συμμετείχαν στη διπλή ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου, του 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ληστεία από κοινού κατά συρροή και άλλα.