ΕΛΛΑΔΑ

Χιονίζει στην Πελοπόννησο-Αποκλεισμένο χωριό στην Κυνουρία

Χιονίζει στην Πελοπόννησο-Αποκλεισμένο χωριό στην Κυνουρία

Χιόνια πέφτουν τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου. Ήδη στο Μαίναλο, το χιόνι φτάνει σε ύψος τα 20 εκατοστά, στη Βυτίνα υπάρχει χιονόστρωση, ενώ χιονίζει ως τις παρυφές της Τρίπολης.


Αποκλεισμένο είναι το χωριό Κοσμάς στη Νότια Κυνουρία και με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία προς τα χωριά του Φαλάνθου, χωρίς όμως τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, σημειώνεται χιονόπτωση τόσο στην ορεινή Λακωνία όσο και την ορεινή Κορινθία, γι' αυτό και οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, πρέπει απαραιτήτως να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

Χιόνια θα συναντήσουν επίσης όσοι κινούνται στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό δίκτυο και υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα.

Εξάλλου, προβλήματα υπάρχουν από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο επαρχιακό και το αγροτικό δίκτυο των χωριών βόρεια του Γυθείου, Πλάτανος, Κονάκια, Κρήνη, Σιδηρόκαστρο, στα χωριά του τέως δήμου Σμήνους, στην περιοχή της Άρνας και σε χωριά του τέως δήμου Θεραπνών. Μάλιστα, για τις περιοχές αυτές, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα είπε ότι οι δρόμοι μοιάζουν βομβαρδισμένοι και πρόκειται να υποβάλει αίτημα ώστε να κηρυχτούν οι περιοχές αυτές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Σαρώνει τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας (pics + vid)

Πειραιάς: Προβλήματα από την κακοκαιρία-Έβρεξε...τέντες και πανό (Pics)

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας και πτώση της θερμοκρασίας

Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων

Οι άνεμοι κατέστρεψαν την τέντα του κλειστού του Ζηρινείου (pics)