ΕΛΛΑΔΑ

Άγριο ξύλο στη Σούδα

Άγριο ξύλο στη Σούδα

Πολύ ...ξύλο έπεσε στη Σούδα μεταξύ Aμερικανών ναυτών! «Δουλειά δεν είχαν» μέσα στο αντιτορπιλικό USS Ramage (DDG 61) του 6ου αμερικανικού στόλου, που έπιασε στην βάση στο Μαράθι της Σούδας και τα μέλη του πληρώματος την ... έκαναν στην στεριά, για εκτόνωση.

Για ξεμούδιασμα λοιπόν «αρπάχτηκαν» τις προάλλες, όχι «στα ξεκούδουνα», αλλά βάσει προγράμματος και δη, σκληρού!

Το πρόγραμμα άθλησης δεν ήταν ό,τι και ό,τι, αλλά προετοιμασία και εξάσκηση από ειδικούς για αυτοάμυνα! Έτσι εκπαιδεύτηκαν για απόκρουση και εξουδετέρωση επιτιθέμενου με χτυπήματα με τους αγκώνες, τα γόνατα, τις παλάμες και άλλα κόλπα και τεχνικές! Στο πρόγραμμα - μέρος του οποίου «πήραν μάτι» στα κλεφτά και Έλληνες υπηρετούντες στην βάση.

s3

Πριν βγουν στην στεριά για το ζέσταμα και τις «κλωτσοπατινάδες», ο κυβερνήτης του πλοίου Dave Stoner, μάζεψε το πλήρωμα στο κατάστρωμα και τους μίλησε. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν όλοι τους υποδεχθεί στη Σούδα τον επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο Πεντάγωνο, τον Γραμματέα (SECNAV) κ. Ray Mabus, σε επίσκεψη στο σκάφος.

Το πλοίο κατευθυνόμενων βλημάτων κατηγορίας Arleigh Burke, έχει ενταχθεί τους τελευταίους μήνες στον 6ο Στόλο των ΗΠΑ, με περιοχή ευθύνης την Μεσόγειο - στην ίδια περιοχή έκανε άλλωστε το 1996 στην παρθενική του επιχειρησιακή αποστολή.

s5

Στην κρίση της Συρίας ήταν ένα από τα πλοία επιφυλακής στην Αν. Μεσόγειο με συχνές επισκέψεις - για ανεφοδιασμό - στη Σούδα και στην τουρκική βάση Ακσάζ, ενώ στις 26 Οκτωβρίου, το Ramage έλαβε κλήση και προσέτρεξε για ένα πλοίο με λαθρομετανάστες με κατεύθυνση προς την Ιταλία, περίπου 116 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Καλαμάτας.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Το υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης στέρησε 4 εκατ. ευρώ από τους απόρους

Πλειστηριασμοί: Ο υπόγειος εκβιασμός των δανειστών