ΕΛΛΑΔΑ

Τρία χρόνια μετά εξιχνιάσθηκε η ληστεία στα ΕΛΤΑ στην Καρδίτσα

Τρία χρόνια μετά εξιχνιάσθηκε η ληστεία στα ΕΛΤΑ στην Καρδίτσα

Μετά από τρία χρόνια εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2010 σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, από τους οποίους οι δύο έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές.

Ειδικότερα, η δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών ατόμων, ηλικίας 34, 32 και 31 ετών αντίστοιχα, για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής και της παράνομης οπλοχρησίας.

Όπως σχετικά αναφέρεται, ο 34χρονος με τον 32χρονο έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με αποκριάτικες μάσκες, έσπασαν με βαριοπούλα το τζάμι της κύριας εισόδου του υποκαταστήματος και εισήλθαν στο εσωτερικό. Εκεί, με την απειλή ενός υποπολυβόλου κι ενός πιστολιού αφαίρεσαν από συρτάρι γραφείου το χρηματικό ποσό των 10.350 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από τη Λάρισα, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν για να συνεχίσουν τη διαφυγή τους με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 31χρονος παρείχε συνδρομή στους άλλους δύο δράστες, για τη διάπραξη της ληστείας, καθώς επίσης ότι ο 32χρονος με τον 34χρονο που είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές κι έχουν καταδικαστεί για αδικήματα όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κ.ά.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά κινητά τηλέφωνα, τέσσερα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και μία κάρτα SIM.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών δραστών υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.