ΕΛΛΑΔΑ

Προσπάθησαν να απαγάγουν τον εφοπλιστή Ανδρέα-Ιωάννη Μαρτίνο

Προσπάθησαν να απαγάγουν τον εφοπλιστή Ανδρέα-Ιωάννη Μαρτίνο

Απόπειρα απαγωγής ή ληστείας γιου γνωστού εφοπλιστή σημειώθηκε περίπου στις 15:30, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Βούλας.

Περίπου στις 15:30 ο εφοπλιστής βγαίνει από το πάρκινγκ της εταιρείας και κατευθύνεται προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι επίδοξοι απαγωγείς με ένα καλοστημένο σχέδιο τον παρακολουθούν στενά, με δυο οχήματα στα οποία επέβαιναν τουλάχιστον πέντε άτομα.

Ένα βαν προπορεύεται του Α.Ι. Μαρτίνου και ένα μικρό αυτοκίνητο, μάρκας Citroen, τον ακολουθεί.

martinos1212111212

Στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης το βαν σταματά και από το πίσω αυτοκίνητο βγαίνουν δυο άτομα τα οποία κρατούσαν όπλα, πιθανότατα Καλάσνικοφ, πλησιάζοντας τον εφοπλιστή.

Ο Α.Ι. Μαρτίνος αντιλαμβάνεται την παγίδα και προκειμένου να διαφύγει κάνει απότομα όπισθεν, χτυπώντας το μικρό αυτοκίνητο, το οποίο από την σύγκρουση τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες.

Πανικόβλητοι από την μη αναμενόμενη αντίδραση του εφοπλιστή, οι δράστες επιβιβάζονται στο βαν με το οποίο και διέφυγαν.

Λίγο μετά την απόπειρα η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο των δραστών, καμένο σε κοντινή απόσταση, 300 περίπου μέτρων, από το σημείο της επίθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς αφού έκαψαν το βαν, διέφυγαν από την περιοχή με ένα όχημα μάρκας BMW, του οποίου τα στοιχεία κυκλοφορίας γνωρίζουν οι αστυνομικοί.

Ο άνδρας μετά το περιστατικό γύρισε στα γραφεία της εταιρείας απ' όπου και ειδοποίησε την αστυνομία.

Το κάμενο βαν

aftokinito

Το όχημα διαφυγής των δραστών

voula1

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο της απαγωγής, ενώ δεν αποκλείουν οι δράστες να είχαν ως κίνητρο τη ληστεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στα Νότια προάστια για τον εντοπισμό των δραστών.

Στο μεταξύ άνδρες της Ασφάλειας συλλέγουν οπτικό υλικό τόσο από τις κάμερες Ελέγχου Κυκλοφορίας της λεωφόρου Βουλιαγμένης, όσο και από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω επιχειρήσεων και εκτιμούν ότι θα εξασφαλίσουν την εικόνα των δραστών και, κυρίως, τα στοιχεία του οχήματος με το οποίο διέφυγαν.