ΕΛΛΑΔΑ

Στις 23.000 οι αιτήσεις για εργασία στον ΟΤΕ

Στις 23.000 οι αιτήσεις για εργασία στον ΟΤΕ

Πάνω από 23.000 είναι ο αριθμός των υποψηφίων, μέχρι και σήμερα το πρωί, που διεκδικούν θέση εργασίας στον ΟΤΕ.


Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων είναι για την κάλυψη των θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και ολοκληρώνονται αύριο.

Η εταιρεία προκήρυξε θέσεις εργασίας για τεχνικούς πεδίου, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές με αμοιβές άνω του βασικού μισθού και επιπλέον παροχές, όπως πρόγραμμα ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις εργασίας για τεχνικούς πεδίου σε επιπλέον περιοχές της χώρας, αλλά και μηχανικούς. «Συνολικά οι νέες θέσεις εργασίας που ανοίγουν στον ΟΤΕ αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500. Προσθέτοντας και τις προσλήψεις που έγιναν το 2013, μέσα σε ένα χρόνο ο ΟΤΕ θα έχει κάνει πάνω από 1.000 προσλήψεις».

Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων, που θα πραγματοποιηθούν, θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αποχωρήσεων μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας για τα προγράμματα της οικειοθελούς αποχώρησης που είναι σε εξέλιξη κατατέθηκαν περισσότερες από 2.200 αιτήσεις συμμετοχής.

Τα προγράμματα αφορούν κυρίως σε εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

- την αναπλήρωση από 70% έως 95% κατά κατηγορία των καθαρών αποδοχών που θα λάμβανε ο εργαζόμενος έως τη λήψη σύνταξης.

- νόμιμη αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που μπορεί να φθάσει στο ποσό των 25.291 ευρώ, και επιπλέον εννέα μισθούς.

- μικτό ποσό σχεδόν ίσο με το κόστος αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται σε περίπου 11.000 ευρώ.

Ακόμη προωθεί πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης και για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια εργασίας στον ΟΤΕ, σε δικηγόρους και σε προσωπικό των υπηρεσιών καθαριότητας.

Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που υλοποιεί ο ΟΤΕ δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία.