ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με την απαγωγή του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου

Θρίλερ με την απαγωγή του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου

Τι κατέθεσε στην ασφάλεια ο 33χρονος επιχειρηματίας- Σε Βλαστό και Παλαιοκώστα στρέφονται οι υποψίες των αστυνομικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ασφάλειας, για τον εντοπισμό των τουλάχιστον πέντε αδίστακτων κακοποιών, οι οποίοι προσπάθησαν να απαγάγουν τον εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνο το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βούλα.

Ο 33χρονος επιχειρηματίας πήγε χθες το πρωί μαζί με αστυνομικούς στη συμβολή της οδού Αιόλου με την Ηρακλειδών και έκανε ένα είδος αναπαράστασης προκειμένου, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με το αυτοκίνητο να θυμηθεί κάποια λεπτομέρεια, που μπορεί να οδηγήσει την ασφάλεια στα ίχνη των επίδοξων απαγωγέων.

«Είδα τρεις κουκουλοφόρους να με πλησιάζουν, οι δύο κρατούσαν όπλα»

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεση του στο τμήμα ανθρωποκτονιών ο 33χρονος εφοπλιστής ανέφερε ότι είδε τρεις κουκουλοφόρους: «Ήταν λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι. Οδηγούσα το αυτοκίνητο μου στην οδό Αιόλου. Ξαφνικά μου έκοψε τον δρόμο ένα λευκό βαν. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Από μέσα βγήκαν τρεις άνδρες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και γάντια. Οι δύο κρατούσαν όπλα, τα οποία δεν ήταν πιστόλια, ενώ ο τρίτος με ένα αντικείμενο, ίσως λοστό, προσπάθησε να σπάσει το τζάμι του οδηγού, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Αμέσως έβαλα όπισθεν, χτύπησα το αυτοκίνητο των δραστών μάρκας citroen που με ακολουθούσε και έτσι κατάφερα να ξεφύγω. Επέστρεψα στην εταιρεία και ειδοποίησα την αστυνομία».

ΕΛ.ΑΣ.: Ύποπτοι για την απόπειρα απαγωγής ο Βλαστός και ο Παλαιοκώστας

Οι υποψίες των αστυνομικών στρέφονται σε κακοποιούς που στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει κινηματογραφικές απαγωγές επιχειρηματιών με παρόμοιο τρόπο δράσης, όπως ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός που με τη συμμορία του είχαν απαγάγει τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο στο Καβούρι και ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος συμμετείχε στις απαγωγές του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά και του Αλέξανδρου Χαϊτογλου στη Θεσσαλονίκη. Πριν από τρία χρόνια μάλιστα, είχε φθάσει στην ασφάλεια πληροφορία που ανέφερε, ότι διαβόητος κακοποιός σχεδιάζει την απαγωγή μέλους της οικογένειας Μαρτίνου.

Στο «μικροσκόπιο» μάρτυρες, βίντεο και τα δύο οχήματα των δραστών

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τη μαρτυρία ενός κατοίκου, ο οποίος όπως είπε είδε τους δράστες, χωρίς κουκούλες την ώρα που έμπαιναν στο όχημα διαφυγής, ένα τζιπ μάρκας BMW, μετά το κάψιμο του βαν στο αλσύλιο. Στο «μικροσκόπιο» της ασφάλειας έχουν μπει ακόμη τα δύο καμένα αυτοκίνητα με τις πλαστές πινακίδες που εγκατέλειψαν οι επίδοξοι απαγωγείς τα οποία εξετάζονται για αποτυπώματα και DNA, αλλά και το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή. Το βαν όπως διαπιστώθηκε εκλάπη πριν από λίγες ημέρες από τη Γλυφάδα και το citroen από τα Βριλήσσια. Την υπόθεση της απόπειρας απαγωγής του 33χρονου εφοπλιστή, την έχει αναλάβει το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, αλλά ενημερώνεται και η αντιτρομοκρατική.

Διαβάστε επίσης:

«Βλέπουν» Παλαιοκώστα ή Βλαστό πίσω από την απόπειρα απαγωγής

Προσπάθησαν να απαγάγουν τον εφοπλιστή Ανδρέα-Ιωάννη Μαρτίνο

Άρωμα Παλαιοκώστα στην υπόθεση απαγωγής του Μαρτίνου