ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί φοβούνται νέα απαγωγή επιχειρηματία

Οι αστυνομικοί φοβούνται νέα απαγωγή επιχειρηματία

Για την απόπειρα απαγωγής του Ανδρέα Μαρτίνου ενημερώνεται η αντιτρομοκρατική.

«Τα μέλη της συμμορίας που σχεδίασαν με κάθε λεπτομέρεια την απαγωγή του Ανδρέα Μαρτίνου, πίστευαν ότι θα ήταν εύκολος στόχος, αφού δεν είχε προσωπική ασφάλεια και δεν οπλοφορούσε. Δεν υπολόγισαν όμως την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα του 33χρονου εφοπλιστή, με αποτέλεσμα να αποτύχουν. Είναι σχεδόν σίγουρο πάντως ότι χρειάζονται χρήματα, έτσι δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα και ξεχαστεί η απόπειρα απαγωγής στη Βούλα, θα βάλουν στο στόχαστρο τους άλλον επιχειρηματία για να τον αρπάξουν όμηρο και να ζητήσουν λύτρα από την οικογένεια του».

«Απαγωγές με τέτοια οργάνωση δεν είναι πολλοί κακοποιοί που μπορούν να διαπράξουν στην χώρα μας. Οι δύο βασικοί ύποπτοι είναι πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός που συμμετείχε στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στο Καβούρι και ο νούμερο ένα καταζητούμενος για την αστυνομία Βασίλης Παλαιοκώστας, του οποίου στο ποινικό παρελθόν, υπάρχουν οι απαγωγές του Γιώργου Μυλωνά και του Αλέξανδρου Χαϊτογλου στη Θεσσαλονίκη».

Τα λόγια του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο newsbomb.gr δείχνουν πού στρέφονται οι έρευνες της ασφάλειας, αλλά και πως υπάρχουν φόβοι για νέα απαγωγή το επόμενο χρονικό διάστημα. Γι' αυτό μάλιστα έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε επιχειρηματίες - πιθανούς στόχους απαγωγέων, στις μετακινήσεις τους και όχι μόνον.

Το 2010 σχεδίαζαν απαγωγή μέλους της οικογένειας Μαρτίνου

Για την υπόθεση του Ανδρέα Μαρτίνου την οποία έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ενημερώνεται και η αντιτρομοκρατική, η οποία θα βοηθήσει σε επίπεδο πληροφοριών. Το 2010 άλλωστε υπήρχε η πληροφορία ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας σχεδιάζει την απαγωγή μέλους της οικογένειας Μαρτίνου. Τότε είχε ενημερωθεί η εφοπλιστική οικογένεια και είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, ο κίνδυνος όμως, όπως φάνηκε δεν πέρασε.

Στο «μικροσκόπιο» παλαιές υποθέσεις

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ξανανοίξει τους φακέλους παλαιότερων απαγωγών, αφού μέλη της ίδιας συμμορίας ίσως να κρύβονται πίσω από την απόπειρα απαγωγής του 33χρονου εφοπλιστή.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα τηλεφωνήματα που έγιναν πριν αλλά και μετά στο σημείο της απόπειρας απαγωγής στη Βούλα, ενώ ψάχνουν και το τρίτο όχημα διαφυγής, το οποίο πιθανότατα ήταν ένα τζιπ μάρκας BMW, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας από αυτοκίνητο μάρκας AUDI.

Οι αρχές ψάχνουν και τα τηλεφωνήματα μέσα από τις φυλακές, αφού ίσως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα απαγωγής, ήταν κρατούμενος.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με την απαγωγή του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου

Προσπάθησαν να απαγάγουν τον εφοπλιστή Ανδρέα-Ιωάννη Μαρτίνο

«Βλέπουν» Παλαιοκώστα ή Βλαστό πίσω από την απόπειρα απαγωγής

Προσπάθησαν να απαγάγουν τον εφοπλιστή Ανδρέα-Ιωάννη Μαρτίνο

Άρωμα Παλαιοκώστα στην υπόθεση απαγωγής του Μαρτίνου