ΕΛΛΑΔΑ

Στο Αιγαίο το υπερ- καταδρομικό της Ρωσίας «Μέγας Πέτρος»

Στο Αιγαίο το υπερ- καταδρομικό της Ρωσίας «Μέγας Πέτρος»

Τo ισχυρότερο πολεμικό πλοίο όλων των ρωσικών Στόλων και ένα από τα πλέον βαριά εξοπλισμένα πλοία που ναυπηγήθηκαν ποτέ, το "Μέγας Πέτρος" κλάσης Kirov έρχεται στο Αιγαίο για ασκήσεις, οι οποίες θα απλωθούν μέχρι το Καστελόριζο, την Κύπρο και την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας.

Στο πλαίσιο αυτών των ασκήσεων θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις και με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Θα πραγματοποιήσουν συντονισμένες ανθυποβρυχιακές ασκήσεις με ένα - τουλάχιστον - ρωσικό υποβρύχιο που επίσης θα πλεύσει στην περιοχή.

Ο οπλισμός του κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός:

Διαθέτει 20 πυραύλους κατά στόχων επιφανείας P-700 Granit (SS-N-19 Shipwreck), 14 βλήματα SS-N-14 για ανθυποβρυχιακές αποστολές, 96 (στο σκάφος Pyotr Velikhy 48) αντιαεροπορικά βλήματα S-300F (SA-N-6 Grumble), 128 βλήματα 9K95 Tor (SA-N-9 Gauntlet) για άμυνα σημείου, και 44 πυραυ΄λους OSA-MA (SA-N-4 Gecko για μικρότερες αποστάσεις. Υπάρχει ακόμη ένα διπλό πυροβόλο AK-130 τρων 130 χλστ. και μέχρι και 6 ΑΚ-630 εξάκανα των 30 χλστ. και τέλος 6 αντιπυραυλικά συστήματα 6 × CADS-N-1 Kashtan.

Το πλήρωμά του ανέρχεται στα 710 άτομα