ΕΛΛΑΔΑ

O ΥΦΕΘΑ στην τελετή ορκωμοσίας πρωτοετών Ευέλπιδων

O ΥΦΕΘΑ  στην τελετή ορκωμοσίας πρωτοετών Ευέλπιδων

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης παραβρέθηκε χθες στην τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά.

Ορκίστηκαν 164 άνδρες και 24 γυναίκες. 31 εκ των σπουδαστών είναι Ελληνοκύπριοι. Απευθυνόμενος στους πρωτοετείς Ευέλπιδες, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στη σημασία της σωστής προετοιμασίας των αυριανών ηγετών του Στρατού Ξηράς, η οποία, όπως τόνισε, ξεκινάει στη ΣΣΕ:

«Εδώ, σε τούτη την καταξιωμένη στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών Σχολή, θα πάρετε τις σωστές βάσεις και θα λάβετε εκπαίδευση βασισμένη στα θεμέλια της ελληνικής παιδείας και της ελληνικής συνείδησης. Θα προετοιμαστείτε από τους καθηγητές σας ώστε να μπορείτε να ηγηθείτε ανθρώπων σε κρίσιμες στιγμές και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Θα προετοιμαστείτε για να γίνετε οι νέοι Αξιωματικοί που θα αναλάβουν την περιφρούρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας, ταυτόχρονα μαχητές και επιστήμονες, κυρίως όμως Έλληνες πολίτες με αξίες και ιδανικά. Μπορεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής σας να αντιμετωπίσετε δυσκολίες, όμως μην λιποψυχήσετε, γιατί σε τέσσερα χρόνια από τώρα που θα αποφοιτήσετε, θα είστε υπερήφανοι για την επιλογή σας να ενταχθείτε στο δυναμικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων».