ΕΛΛΑΔΑ

Τα καλύτερα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Τα καλύτερα χιονοδρομικά της Ελλάδας

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ ή απλώς του χιονιού τα χιονοδρομικά αποτελούν το... στέκι του χειμώνα.


Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και τα μεγάλα χιονοδρομικά της χώρας άνοιξαν τις πόρτες τους.

Ας δούμε τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά της χώρας και live εικόνα:

ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή και "κοσμικά" χιονοδρομικά. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας έως τα όρια με το νομό Φλώρινας και κάθε χρόνο καταφθάνουν εκδρομείς από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για το πιο υψηλό χιονοδρομικό της χώρας.

loading live image...Kaimaktsalan Sarantovrisi

ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της αθάνατης Πίνδου , βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας ξεκίνησε τη λειτουργία του με μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε απο το πρωί του Σαββάτου 07/12/2013 για την έναρξη της σαιζόν.

3--5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιον σε υψόμετρο 1430-2005 μέτρα. Απέχει δεκαεπτά χιλιόμετρα από την πόλη της Νάουσας και ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος παραμένει πάντοτε ανοικτός κατά την χειμερινή περίοδο. Με εννέα συνολικά πίστες, τρεις εκ των οποίων αντοχής, τριών, πέντε και δέκα χιλιομέτρων, έξι συρόμενους αναβατήρες, μία εναέρια διπλή καρέκλα και πληθώρα εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων σαλέ, καφετέρια, εστιατόριο, snow bar, ξενοδοχείο και ξενώνα με θερμαινόμενη πισίνα και σάουνα, είναι αναμφισβήτητα από τα πιο οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.

loading live image...3-5 Pigadia 2

ΑΝΗΛΙΟ

Το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου απέχει μόλις 7 χλμ. από το ομώνυμο χωριό του Μετσόβου στο νομό Ιωαννίνων. Βρίσκεται στη θέση «Γκιουζέλ Τεπέ» (ονομασία που υπάρχει απο τήν περίοδο τής τουρκοκρατίας και στα ελληνικά σημαίνει: Όμορφη Ράχη). Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.790μ. και προσελκύει ιδιαίτερα κόσμο από τη Βόρειο Ελλάδα.

loading live image...Anilio

Οι webcams είναι από το snowreport.gr