ΕΛΛΑΔΑ

Σωρεία παραβάσεων σε καταστήματα της Αττικής

Σωρεία παραβάσεων σε καταστήματα της Αττικής

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενήργησαν την Παρασκευή μικτά κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Παγκρατίου και του Χαλανδρίου, βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, αλλά και παραβάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν συνολικά 37 επιχειρήσεις-καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε 17 από τα οποία διαπιστώθηκαν συναφείς παραβάσεις. Επίσης, στο σύνολο των ανωτέρω επιχειρήσεων έγινε έλεγχος για την υποβολή ή μη των περιοδικών δηλώσεων απόδοσης Φ.Π.Α.. Αναλυτικότερα :

Στο Παγκράτι:

· Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση 2 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

· Σε καφετέρια εντοπίστηκε 1 υπάλληλος, ο οποίος δεν είχε καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

· Σε καφετέρια εντοπίστηκαν 2 υπάλληλοι, οι οποίοι δεν είχαν καταχωρηθεί στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε καφέ-ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 2 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

APODEIXEIS8323333

· Σε καφετέρια - μπαρ διαπιστώθηκε η μη έκδοση 2 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών ενός φορολογικού μηχανισμού, ενώ εντοπίστηκε και 1 υπάλληλος, ο οποίος δεν είχε καταχωρηθεί στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε καφενείο - αναψυκτήριο διαπιστώθηκε να απασχολείται 1 εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε καφετέρια – σνακ μπαρ εντοπίστηκαν 2 εργαζόμενες, οι οποίες δεν ήταν καταχωρημένες στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε καφενείο - σνακ μπαρ διαπιστώθηκε να απασχολείται 1 εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

Στο Χαλάνδρι:

· Σε καφέ – snack bar διαπιστώθηκαν η μη έκδοση 2 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη των τηρούμενων Βιβλίων της εταιρείας, η μη υποβολή Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. για το δ’ τρίμηνο του 2012 και για τα α’ και γ’ τρίμηνα του 2013, καθώς και της Εκκαθαριστικής Δήλωσης Φ.Π.Α. για το έτος 2012. Επίσης, εντοπίστηκε 1 υπάλληλος, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε ψητοπωλείο διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών του εν χρήσει φορολογικού μηχανισμού.

EL23929424444

· Σε καφετέρια-πιτσαρια διαπιστώθηκε ότι 1 από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι διαπιστώθηκε η μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης του φορολογικού μηχανισμού.

· Σε καφέ μπαρ διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον 1 απόδειξης λιανικών συναλλαγών.

· Σε καφετέρια - εστιατόριο διαπιστώθηκε ότι 2 από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση 1 απόδειξης λιανικών συναλλαγών.

· Σε ψητοπωλείο - οβελιστήριο διαπιστώθηκε ότι 1 από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε εστιατόριο διαπιστώθηκαν η μη έκδοση 1 απόδειξης λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ 4 από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και του Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.