ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες με ομπρέλες, στους δρόμους των Χανίων

Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες με ομπρέλες, στους δρόμους των Χανίων

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, έστειλαν χθες οι περίπου 3.000 Αη Βασίληδες από την πόλη των Χανίων, που συμμετείχαν -παρά την καταρρακτώδη βροχή- στο 3ο Santa Run που οργάνωσε και φέτος ο ομώνυμος σύλλογος με τη συνδρομή της περιφερειακής ενότητας και του δήμου Χανίων.

Οι δρόμοι της πόλης «πλημμύρισαν» ελπίδα και ευχές που έστειλαν οι Άη Βασίληδες, ενισχύοντας οικονομικά 4 σωματεία που φροντίζουν παιδιά, το ΚΗΦΑΜΕΑ, την ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΗΦΑΠ, και τον Ορίζοντα.

Οι περίπου 3.000 Άη Βασίληδες, κρατώντας οι περισσότεροι ομπρέλες για να προστατευθούν από τη συνεχή βροχή, κάλυψαν μία απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης των Χανίων, με αφετηρία το 1ο γυμνάσιο και μέσω του ενετικού λιμανιού κατέληξαν σε υπόγειο χώρο, στη οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου οργανώθηκε και το πάρτι της εκδήλωσης.

santa-run

Άτομα κάθε ηλικίας και φύλλου, φορώντας τη στολή του Άη Βασίλη, με σφυρίχτρες στο στόμα, τραγουδώντας, χορεύοντας και μοιράζοντας γλυκά και καραμέλες σε όσους τους παρακολουθούσαν, διέσχισαν ένα μεγάλο τμήμα της πόλης, ενώ σε κάθε γωνιά υπήρχαν παραδοσιακά κεράσματα, άφθονη τσικουδιά, μπίρα και αναψυκτικά.

Το ρυθμό έδιναν μουσικοί παραγωγοί που συνόδευαν με τους ήχους της μουσικής τους συμμετέχοντες.

Το Santa Run είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου, κάθε Δεκέμβρη, έναν αγώνα περπατήματος μέσα στις πόλεις με στολές Άη Βασίλη.

Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν υπήρχαν, ωστόσο αυτά που κυριάρχησαν ήταν η διάθεση, το κέφι και ο χορός.

Από τη διοργάνωση του 2012 στα Χανιά, στην οποία είχαν πάρει μέρος 1.500 Άη Βασίληδες, είχαν συγκεντρωθεί και δοθεί σε ιδρύματα της πόλης 27.000 ευρώ, ενώ φέτος τα έσοδα αναμένεται να είναι πολύ περισσότερα.

Πηγή βιντεο:neatv.gr

Διαβάστε επίσης: Santa Run: Και επισήμως 3.000 οι Αη Βασίληδες! (pics&video)

Χανιά: Χιλιάδες Αη Βασίληδες θα γεμίσουν τους δρόμους της πόλης!