ΕΛΛΑΔΑ

Ρεβεγιόν σε νυχτερινά κέντρα... για τους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ

Ρεβεγιόν σε νυχτερινά κέντρα... για τους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ

Ρεβεγιόν σε νυχτερινά μαγαζιά στην περιοχή του Ελληνικού έκαναν άνδρες της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με σκοπό την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, κυρίως όσον αφορά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς και της αδήλωτης εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, εντοπίστηκαν δύο παραβάσεις για ανασφάλιστη εργασία, στη διάρκεια ελέγχων που διενεργήθηκαν κατά την αλλαγή του χρόνου, σε κέντρα διασκέδασης στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Συγκεκριμένα:

• Στη μία περίπτωση διαπιστώθηκε παράβαση της εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς απασχολούνταν δύο άτομα, χωρίς να είναι καταχωρημένα στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.), καθώς επίσης δεν επεδείχθη το ιδιωτικό συμφωνητικό - συμβόλαιο της επιχείρησης με την εταιρεία στην οποία ανήκει ο καλλιτέχνης - τραγουδιστής, που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα.

• Στην άλλη περίπτωση, επίσης διαπιστώθηκε παράβαση της εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εντοπίστηκε ένας εργαζόμενος μη καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για τις παραπάνω παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και του Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.