ΕΛΛΑΔΑ

Γλίτωσαν επτά ανθρώπους από την αυτοκτονία!

Γλίτωσαν επτά ανθρώπους από την αυτοκτονία!

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) Γιώργος Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργο Πιτσούλη, με αντικείμενο την διερεύνηση της δυνατότητας συνέχισης της συνεργασίας της ΟΕΒΕΝΗ με την Περιφέρεια Κρήτης αναφορικά με την γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.


Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τους κ. κ. Κουκιαδάκη και Πιτσούλη ότι μόνο κατά το 2013 η γραμμή δέχθηκε περί τις 350 κλήσεις η πλειοψηφία των οποίων αφορούσε εκδηλώσεις άγχους, κρίσεις πανικού και περιπτώσεις κατάθλιψης.
Αντιμετωπίσθηκαν δε, με απόλυτη επιτυχία 7 αυτοκτονικά περιστατικά κάποια από τα οποία εξακολουθούν να παρακολουθούνται μέχρι και σήμερα.

Ο κ. Χατζηδάκης θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη διατήρησης της γραμμής ζήτησε την συνέχιση της οικονομικής στήριξης της από την Περιφέρεια, ακριβώς επειδή, η γραμμή, έχει προσφέρει, στο διάστημα της λειτουργίας της, τα μέγιστα τόσο σε συναδέλφους επαγγελματοβιοτέχνες & εμπόρους και σε μεγάλο αριθμό συντοπιτών μας όσο και σε ανθρώπους ανά την Ελλάδα ακόμη και σε Έλληνες του εξωτερικού.

Οι κ. κ. Κουκιαδάκης και Πιτσούλης, αναγνωρίζοντας την ανάγκη διατήρησης της γραμμής, δεσμεύθηκαν για την εξάντληση κάθε δυνατότητας, μέσω των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας, προκειμένου όχι μόνο να διατηρηθεί η λειτουργία της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και να τεθεί σε μόνιμη, πλέον, βάση.

Πηγή: cretalive.gr