ΕΛΛΑΔΑ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Βρείτε τώρα τον Ξηρό! (vid)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Βρείτε τώρα τον Ξηρό! (vid)

«Σκληρή» ανακοίνωση εξέδωσε το U.S. Department of State, σχετικά με τη χθεσινή μη παρουσία του τρομοκράτη - μέλους της «17 Ν», Χριστόδουλου Ξηρού.

Κατά την ανακοίνωση «καλείται... η Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μας ανησυχεί βαθύτατα ότι ο καταδικασμένος για πράξεις τρομοκρατίας Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος ήταν ένα βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από μια άδεια απουσίας από τη φυλακή όπου εξέτιε έξι διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης για δολοφονίες.

Συνεργαζόμαστε με Έλληνες αξιωματούχους σχετικά με την υπόθεση. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον στείλει στην φυλακή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της, και συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση όσων χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».

Διαβάστε επίσης:

Φόβοι για νέο αιματηρό κύκλο τρομοκρατίας

Ο Ξηρός είχε επαφές με τους Πυρήνες της Φωτιάς μέσα από τη φυλακή

«Πυρήνες της Φωτιάς»: Χαιρετίζουν την... εξαφάνιση του Ξηρού

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο και νέου χτυπήματος