ΕΛΛΑΔΑ

Είχαν στήσει φάμπρικα με λαθραία καπνό στην Ξάνθη!

Είχαν στήσει φάμπρικα με λαθραία καπνό στην Ξάνθη!

Στα χέρια της Αστυνομίας, μετά από ενδελεχείς έρευνες, έπεσε μια σπείρα ημεδαπών που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της Ξάνθης και της Καβάλας με το λαθρεμπόριο καπνού.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Καβάλας και σε χωριό της Ξάνθης αντίστοιχα οι Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερα άτομα, 26, 35, 55 και 81 ετών, οι οποίοι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει το thrakitoday.com, οι Αστυνομικοί μετά από τις έρευνες ανακάλυψαν πως ο 81χρονος εμπορεύεται λαθραία καπνό στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης, με τη βοήθεια του 35χρονου, τον οποίο προμηθεύεται από τους άλλους δύο δράστες, ηλικίας 26 και 55 ετών.

Κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκαν αρχικά, στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι δύο δράστες, ηλικίας 81 και 35 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, τρεις νάιλον συσκευασίες με καπνό, βάρους 5,7 κιλών, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη συνέχεια, το ίδιο απόγευμα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, αστυνομικός εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο οποίο προσήλθαν οι άλλοι δύο δράστες, ηλικίας 26 και 55 ετών, πούλησαν σε αυτόν 5 κιλά λαθραίου καπνού, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο προσήλθαν οι δράστες στο προκαθορισμένο σημείο για την αγοραπωλησία, βρέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία με φύλλα καπνού, βάρους 3,1 κιλών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• στο σπίτι του 81χρονου, 12 κιλά καπνού, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

• στο σπίτι των δύο δραστών, ηλικίας 26 και 55 ετών:
227 γραμμάρια καπνού, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
ένας (1) μεταλλικός τρίφτης
δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
μία (1) μηχανική ζυγαριά

Συνολικά κατασχέθηκαν 23 κιλά περίπου καπνού, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και 3,1 κιλά φύλλων καπνού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.