ΕΛΛΑΔΑ

Μακεδονία: Δείτε που έκρυβε ο οδηγός φορτηγού τους μετανάστες (pics)

Μακεδονία: Δείτε που έκρυβε ο οδηγός φορτηγού τους μετανάστες (pics)

Συνελήφθη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ένας 30χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα έξι ατόμων για την ίδια υπόθεση, διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν την έξοδο από την Ελληνική επικράτεια, 15 συνολικά μεταναστών (νόμιμων και μη).

Ειδικότερα, χθες το πρωί (13-01-2014) στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Πολύμυλου Κοζάνης, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ακινητοποίησαν φορτηγό διεθνών μεταφορών, που οδηγούσε ο 30χρονος αλλοδαπός διακινητής, στην καρότσα του οποίου βρέθηκαν οι 15 αλλοδαποί.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η καρότσα του οχήματος έφερε σφραγίδα τελωνείου, το σύρμα της οποίας ήταν παραβιασμένο και επιμελώς επανασυνδεμένο, προκειμένου να παραπλανηθούν οι ελεγκτικές Αρχές.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, με τη βοήθεια μελών του κυκλώματος, αρχικά μετέβησαν σιδηροδρομικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμειναν προσωρινά σε οίκημα που τους οδήγησαν άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Τελικός προορισμός τους ήταν η Ιταλία, στην οποία θα μετέβαιναν μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ περίπου, για τον καθένα.