ΕΛΛΑΔΑ

Πώς απήγαγαν τον Μανώλη Καραμολέγκο

Πώς απήγαγαν τον Μανώλη Καραμολέγκο

Η ενέδρα που του έστησαν στον Γέρακα και οι ώρες στα χέρια των απαγωγέων - Εμφανίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μαζί με έναν απαγωγέα στο Α.Τ. Κερατέας

Ελεύθερος και καλά στην υγεία του είναι ο Μανώλης Καραμολέγκος ο οποίος απήχθη το βράδυ της Τρίτης στον Γέρακα κοντά στο σπίτι του. Ο κ. Καραμολέγκος είχε τηλεφωνήσει, φεύγοντας από το εργοστάσιο, στο σπίτι του για να τον περιμένουν για φαγητό, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Γέρακα πλησίασαν το αυτοκίνητο του δύο δίκυκλα, στα οποία πιθανότατα επέβαιναν τρία άτομα (σύμφωνα με την Αστυνομία στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά, πιθανότατα, πέντε άτομα) και οι δράστες τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν.

Οι απαγωγείς τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση αλλά άφησαν στο σημείο ένα από τα δίκυκλα που χρησιμοποίησαν.

Κάτοικοι της περιοχής έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της απαγωγής και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω στον γιο του κ. Καραμολέγκου, ο οποίος είχε βγει να ψάξει τον πατέρα του, στην διαδρομή που ακολουθούσε για το σπίτι τους στην Πεντέλη, επειδή είχε αργήσει πολύ και ανησύχησαν.

apa1

Έτσι διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο πράγματι για απαγωγή και ενημερώθηκε η Ασφάλεια, η οποία ανέλαβε την υπόθεση και είχε συνεχώς επαφή με την οικογένεια. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, από την πρώτη στιγμή, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων αστυνομικών. Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς.

Συγκεκριμένα, από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του επιχειρηματία, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κινούνταν στην περιοχή των Μεσογείων και ειδικότερα προς την πλευρά του Κουβαρά.

Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα και αποκλείστηκαν, με ισχυρές δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.

Το πρωί, οι δράστες τηλεφώνησαν στην οικογένεια ζητώντας λύτρα, ενώ ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης του, ζητώντας του να συγκεντρώσει δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο επιχειρηματίας μάλιστα είπε στον συνεργάτη του: «σε ένα τροχαίο που είχα το πρωί σκότωσα έναν άνθρωπο. Με κρατάνε κάποιοι και για να μη με καταδώσουν θέλουν 2,5 εκατ. ευρώ». Όπως φαίνεται οι δράστες είχαν υπαγόρευαν στον Μ. Καραμολέγκο το τι θα πει στον συνεργάτη του.

apa2

ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΛΔΑΒΟ ΑΠΑΓΩΓΕΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ Α.Τ. ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου στις 16:30 ο κ. Καραμολέγκος κατάφερε να πείσει τον Μολδαβό που τον φρουρούσε ότι δεν θα γλύτωνε την σύλληψη. Έτσι αντιλαμβανόμενος τον κλοιό να στενεύει από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου και συνελήφθη.

Ο δράστης που παραδόθηκε μαζί με τον επιχειρηματία, είναι Μολδαβός, 37 ετών, κρατούσε τον επιχειρηματία σε οίκημα στην περιοχή της Κερατέας και παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα ανατολικού τύπου, που είχε στην κατοχή του, καθώς και ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Ένας ακόμα από τους απαγωγείς του επιχειρηματία, συνελήφθη επίσης το απόγευμα στο Μαρκόπουλο ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και άλλων δραστών.

Διαβάστε επίσης:

Αίσιο τέλος στην απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου

Η μεταφορά επιχειρηματία και απαγωγέα στην ΓΑΔΑ (Βίντεο)

Έτσι έφτασε ο Μ. Καραμολέγκος στο Α.Τ. Κερατέας

Απαγωγή Μ. Καραμολέγκου: Όλα όσα διαδραματίστηκαν

Ρoή Ειδήσεων