ΕΛΛΑΔΑ

Δεν ήταν υπάλληλοι του εργοστασίου οι απαγωγείς

Δεν ήταν υπάλληλοι του εργοστασίου οι απαγωγείς

Ερασιτέχνες χαρακτηρίζουν οι αρχές τους απαγωγείς – Κλεμμένο το ταξί που τον μετέφεραν

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο 60χρονος επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος τις πληροφορίες ότι οι άνθρωποι που τον απήγαγαν είναι εργαζόμενοι ή είχαν εργαστεί στο παρελθόν στην εταιρεία του.

Η ανακοίνωση του επιχειρηματία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, ο κ. Καραμολέγκος αναφέρει ότι έζησε μια περιπέτεια η οποία -όπως τονίζει- είχε αίσιο τέλος. Ο επιχειρηματίας ευχαριστεί την οικογένειά του, τους εργαζόμενους στην εταιρεία του και την Ελληνική Αστυνομία, «για τη συστηματική δουλειά και την ανθρωπιά που έδειξαν».

Τέλος, ο κ. Καραμολέγκος εκφράζει την πεποίθησή του ότι θα διαλευκανθεί η υπόθεση.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Εντωμεταξύ με τις αρχές να αναζητούν ακόμη το κρησφύγετο που είχαν κρύψει τον επιχειρηματία, οι απαγωγείς του, όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Η ομάδα των δραστών φαίνεται πως αντέγραψαν την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου στη Βούλα πριν από ένα μήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποιώντας τα συστήματα παρακολούθησης της Αντιτρομοκρατικής γνώριζαν από νωρίς το πρωί τα σημεία όπου κινούνταν οι απαγωγείς καθώς χρησιμοποιούσαν συνεχώς το κινητό τους τηλέφωνο και πραγματοποιούσαν επαναλαμβανόμενες κλήσεις στην οικογένεια για να διαπραγματευτούν τα λύτρα. Έτσι, οι αστυνομικοί είχαν στην οθόνη του υπολογιστή τους το στίγμα και το δρομολόγιο των δραστών και έστηναν μπλόκα για να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.

ast

Οι αρχές αναζητούν έναν ακόμη δράστη, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης ενώ οι έρευνες στρέφονται και στο ρόλο που έπαιξε μια γυναίκα μολδαβικής καταγωγής.

Κλεμμένο το ταξί που τον μετέφεραν

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες οι δράστες, αφού έστησαν το τροχαίο με ένα μηχανάκι που μετέφερε φαγητά και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον επιχειρηματία, τον μετέφεραν στην αρχή με το δικό του όχημα αλλά αργότερα συνέχισαν με ταξί που είχαν κλέψει νωρίτερα από οδηγό στο Ν. Ηράκλειο.

κoro

Η «απαγωγή της τίγρης»

Οι δράστες επιχείρησαν να απαγάγουν τον κ. Καραμολέγκο με τη μέθοδο της τίγρης, η οποία είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό. Αυτή συνίσταται στο να γίνουν όλα πολύ γρήγορα και πολλές φορές μάλιστα δεν υπάρχει καν κρησφύγετο. Κρατούν το θύμα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και περιμένουν τα λύτρα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς απήγαγαν τον Μανώλη Καραμολέγκο

Αίσιο τέλος στην απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου

Η μεταφορά επιχειρηματία και απαγωγέα στην ΓΑΔΑ (Βίντεο)

Έτσι έφτασε ο Μ. Καραμολέγκος στο Α.Τ. Κερατέας

Απαγωγή Μ. Καραμολέγκου: Όλα όσα διαδραματίστηκαν