ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο η δίκη των Κουρή-Γιαννίκου

Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο η δίκη των Κουρή-Γιαννίκου

Για τις 27 Ιουνίου 2014 αναβλήθηκε η δίκη των επιχειρηματιών Γιώργου και Ανδρέα Κουρή και του Κώστα Γιαννίκου, προσωρινά κρατούμενου σήμερα, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού Alter για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών σε βαθμό κακουργήματος.

Το δικαστήριο, έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλε η πλευρά του Γ. Κουρή, διατάσσοντας παράλληλα το δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του Alter κατά την επίδικη περίοδο καθώς και το -με βάση των καταβληθέντων μισθών- υπολογιζόμενο ποσόν του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την επιχείρηση.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους δηλαδή το δημόσιο όταν διέταξε τη σύλληψη και κράτηση του εκδότη Γιώργου Κουρή και του γιου του Ανδρέα, δεν γνώριζε ούτε το ποσό που όφειλαν προς το ελληνικό δημόσιο.

Κάτι τέτοιο γεννά, σύμφωνα με την υπεράσπιση, γενικότερο θέμα, συνολικής ακυρότητας της υπόθεσης. Κι αυτό γιατί αν τελικά o οφειλόμενος Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών ήταν κάτω από 120.000 ευρώ δεν θα μπορούσαν καν να προχωρήσουν σε προφυλακίσεις, όπως και έγινε στην περίπτωση του εκδότη και του γιου του.

Διαβάστε επίσης:

Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο Γ. Κουρής

Στον εισαγγελέα ο Γιώργος Κουρής (vid)