ΕΛΛΑΔΑ

Μαγνησία: 47χρονος έταζε... κληρονομιές

Μαγνησία: 47χρονος έταζε... κληρονομιές

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 47χρονου άντρα, ο οποίος προσποιούμενος εκπρόσωπο του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος, προσπαθούσε να πείσει τα ανυποψίαστα θύματά του να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ο 47χρονος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα θύματά του και προσποιούμενος εκπρόσωπο του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος, τους ζητούσε να του καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι θα ελάμβαναν χρηματικές αποζημιώσεις από τον προαναφερόμενο ασφαλιστικό φορέα.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν οι εξής περιπτώσεις απατών:

Το πρωί της Παρασκευής, τηλεφώνησε σε 51χρονο και προσποιούμενος εκπρόσωπο του προαναφερόμενου ασφαλιστικού ταμείου, επεχείρησε να τον πείσει να του καταβάλλει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 4.870 ευρώ, προκειμένου να του αποδοθεί χρηματική αποζημίωση για συνταξιούχο κληρικό, συγγενικό του πρόσωπο, ύψους 18.670 ευρώ.

Την ίδια ημέρα, με την ίδια μέθοδο κατάφερε να πείσει 69χρονη να καταθέσει αυθημερόν μέσω τραπεζικού λογαριασμού το χρηματικό ποσό των 3.856,32 ευρώ προκειμένου να της αποδοθεί χρηματική αποζημίωση αποβιώσαντος κληρικού, συγγενικού της προσώπου, ύψους 26.000 ευρώ.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Πηγή: e-volos.com