ΕΛΛΑΔΑ

Φοβούνται και νέες απαγωγές επιχειρηματιών

Φοβούνται και νέες απαγωγές επιχειρηματιών

Εδώ και δύο μήνες σχεδίαζαν την απαγωγή του αρτοβιομήχανου Μανώλη Καραμολέγκου – Ψάχνουν τώρα τον συνεργό

Εδώ και δύο μήνες εκτιμούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι η συμμορία σχεδίαζε την απαγωγή του αρτοβιομήχανου Μανώλη Καραμολέγκου.

Γι' αυτό πριν από περίπου ένα μήνα άρπαξαν το ταξί από το Νέο Ηράκλειο, ενώ είχαν νοικιάσει για τρεις ημέρες έναντι 100 ευρώ το σπίτι - κρησφύγετο στην Κερατέα χωρίς να δώσουν στοιχεία ταυτότητας, όπου κράτησαν για λίγη ώρα όμηρο τον επιχειρηματία.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εντοπίσουν τον συνεργό των δύο συλληφθέντων Μολδαβών, ο οποίος είναι πιθανότατα Αλβανός, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλο ασύλληπτο μέλος της σπείρας των απαγωγέων, το οποίο ενδεχομένως έπαιξε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση.

Οι άνδρες της ασφαλείας, πιστεύουν ότι οι απαγωγείς του Μανώλη Καραμολέγκου ήταν "ερασιτέχνες" και δεν έχουν καμία σχέση με την απόπειρα απαγωγής του νεαρού εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βούλα. Γι αυτό οι αρχές φοβούνται ότι σχεδιάζεται νέα απαγωγή επιχειρηματία και έχουν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους.

krisfigeto


Το κρησφύγετο στην Κερατέα

Κωδικός: "Απαγωγή της τίγρης"

Για την απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου οι δράστες εισήγαγαν μια νέα μέθοδο που στο εξωτερικό έχει την κωδική ονομασία "απαγωγή της τίγρης». Η μέθοδος στηρίζεται στη χρήση κινητού κρησφύγετου με τους απαγωγείς να κρατούν ομήρους τα θύματα τους μέσα σε οχήματα (κλειστά φορτηγά ή σε πορτ - μπαγκάζ) και να μετακινούνται συνέχεια προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από την αστυνομία μέσω των "κοριών" που διαθέτει.

Οι απαγωγές αυτές έχουν συνήθως μικρή χρονική διάρκεια, οι δράστες δεν ζητούν μεγάλα χρηματικά ποσά ως λύτρα, ώστε να τα πάρουν γρήγορα και να εξαφανιστούν, χωρίς να αφήσουν πίσω τους πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία. Η "απαγωγή της τίγρης" που παρουσιάστηκε ως φαινόμενο στη Βρετανία, Ιρλανδία και Βέλγιο είναι η νέα "μόδα" δράσης που εμφανίστηκε στη χώρα μας, με την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου.

kara

Πώς σχεδιάζουν και εκτελούν την "απαγωγή της τίγρης"

Οι δράστες εντοπίζουν τους στόχους τους ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων ή συγγενών τους. Στη συνέχεια συλλέγουν πληροφορίες μετά από παρακολούθηση, ή από πρόσωπο που γνωρίζει "ψαρεύοντας" το ή εν γνώσει του (αν είναι μέλος της συμμορίας) και το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή... Κλέβουν τα οχήματα διαφυγής, τοποθετούν πλαστές πινακίδες και προμηθεύονται "μαύρα" καρτοκινητά, όπλα, κουκούλες και χειροπέδες.

Αυτές οι απαγωγές έχουν συνήθως μικρή διάρκεια και στόχοι είναι συνήθως, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με πολλά χρήματα ή διευθυντές τραπεζών προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να εισπράττουν λύτρα για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το κρησφύγετο των απαγωγέων του Καραμολέγκου (Pics)

Δεν ήταν υπάλληλοι του εργοστασίου οι απαγωγείς

Πώς απήγαγαν τον Μανώλη Καραμολέγκο

Αίσιο τέλος στην απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου

Η μεταφορά επιχειρηματία και απαγωγέα στην ΓΑΔΑ (Βίντεο)

Έτσι έφτασε ο Μ. Καραμολέγκος στο Α.Τ. Κερατέας

Απαγωγή Μ. Καραμολέγκου: Όλα όσα διαδραματίστηκαν