ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά η μητέρα Αξαρλιάν: Ο γιος μου δεν μπορεί να πάρει άδεια

Ξεσπά η μητέρα Αξαρλιάν: Ο γιος μου δεν μπορεί να πάρει άδεια

Ετήσιο μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη στην μνήμη τον θυμάτων από την τρομοκρατία.

Εκεί η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν ο οποίος έχασε την ζωή του όταν η ρουκέτα της 17Ν που προορίζονταν για το Ι. Παλαιοκρασά βρήκε τον άτυχο φοιτητή, ξέσπασε εναντίον όσων έδωσαν άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό. «Το δικό μου παιδί δεν παίρνει άδεια» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως η πρόκληση της τρομοκρατίας στην χώρα μας είναι υπαρκτή.

«Καταρχήν, σήμερα η καρδιά μας στρέφεται προς τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και προς τις οικογένειές τους, με την ελπίδα η χώρα, αν θέλετε και η παγκόσμια κοινότητα, να μην θρηνήσει άλλα θύματα.

Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να σας πω ότι επανειλημμένως έχω διατυπώσει την άποψη ότι η πρόκληση της τρομοκρατίας στη χώρα μας είναι υπαρκτή. Έχω επίσης, όμως, πει ξεκάθαρα ότι πιστεύω ακράδαντα πως η ελληνική κοινωνία, ομονοούσα, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. Η κοινωνική ομόνοια απέναντι στο θέμα αυτό είναι το απαραίτητο πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της εγχώριας τρομοκρατίας».