ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση απόγνωσης: κ. Θεοχάρη έκανα λάθος και κινδυνεύω με απόλυση

Έκκληση απόγνωσης: κ. Θεοχάρη έκανα λάθος και κινδυνεύω με απόλυση

Έκκληση απόγνωσης από εργαζόμενη σε λογιστήριο! «Κύριε Θεοχάρη έκανα λάθος στη δήλωση ΦΠΑ και κινδυνεύω με απόλυση»!

Απίστευτα πράγματα γράφονται καθημερινά στο twitter του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό, είναι το ερώτημα φορολογούμενης η οποία πλήρωσε μέρος του φόρου, αλλά από λάθος δεν δήλωσε ελάχιστη καταβολή, αλλά εφάπαξ πληρωμή.

«Υπέβαλα χρεωστική ΦΠΑ 78.700 ύψους ευρώ. Από λάθος δεν έβαλα ελάχιστη καταβολή. Βγήκε εφάπαξ (καταβολή).Πλήρωσα 700 ευρώ. Κινδυνεύω με απόλυση. Τι να κάνω?» γράφει στο twitter.

Η απάντηση του κ. Θεοχάρη ήταν ότι σε αυτή την περίπτωση δεν προβλέπεται πρόστιμο, αλλά προσαύξηση 0,72% στο μισό ποσό, ωστόσο μέχρι να γίνει πλήρης εξόφληση, δεν θα λάβει ενημερότητα, ενώ δεν κινδυνεύει και ο εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Την ίδια ώρα, οι αναφορές λογιστών και εργαζομένων σε λογιστήρια ότι βλέπουν την πόρτα της εξόδου από την επιχείρηση από ένα απλό λάθος, το οποίο όμως δεν μπορεί να διορθωθεί, λόγω του συστήματος, θα πρέπει να προβληματίσουν την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί με τα βαριά πρόστιμα που επιβάλει η εφορία σε όσους καθυστερήσουν την υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ έστω και για μια μέρα.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος κάνει βουντού στον Θεοχάρη;

Θεοχάρης: Δεν θα βγάλουμε ανθρώπους στον δρόμο

Θεοχάρης: Δίνετε άτυπα όσα μπορείτε! (pic)