ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τους επικηρυγμένους της ΕΛ.ΑΣ. Στην κορυφή ο Ξηρός!

Δείτε τους επικηρυγμένους της ΕΛ.ΑΣ. Στην κορυφή ο Ξηρός!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε σήμερα πως θα επικηρυχτούν για 4 εκατομμύρια ευρώ οι οι Χριστόδουλος Ξηρός, Νίκος Μαζιώτης και οι δράστες της δολοφονίας των δύο δύο μελών της Χρυσής Αυγής.


Στο παρελθόν η ΕΛ.ΑΣ είχε κυρήξει ξανά τον Χριστόδουλο Ξηρό, απλά τότε δεν γνώριζαν τα στοιχεία του και τον αναζητούσαν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της 17Ν.


Η ΕΛ.ΑΣ έχει προκηρύξει και άλλα πρόσωπα έναντι υψηλών χρηματικών αμοιβών.


Βασίλης Παλαιοκώστας

54-2-thumb-large


Πριν από 3 χρόνια, το 2011 υπήρξε προκήρυξη χρηματικής αμοιβής 1.000.000 ευρώ για τη σύλληψη του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.


Το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα έπαιρνε όποιος έδινε στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό και σύλληψη του καταζητούμενου Βασίλειου Παλαιοκώστα του Λεωνίδα – Ηλία και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, την 17-05-1966.


Ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο αδελφός του είχα επικηρυχθεί και στο παρελθόν με 250.000.000 δραχμές ο καθένας, για τη μεγάλη κλοπή των αρχαίων της Κορίνθου.


Οι δράστες της επίθεσης κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα

299901 kuneva


Για την δολοφονική απόπειρα κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, υπήρξε προκήρυξη χρηματικής αμοιβής ύψους 1.000.000 ευρώ σε όσους πολίτες συμβάλουν στο έργο των Aρχών για την αποκάλυψη, εντοπισμό και σύλληψη των άγνωστων δραστών.


Οι τρεις «ληστές με τα μαύρα»

Mε το ποσό των 600.000 ευρώ επικηρύχθηκαν τρία άτομα, τον Οκτώβριο του 2009, που καταζητούνταν για υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος και συγκεκριμένα πρόκειται για μέλη της περιώνυμης συμμορίας «οι ληστές με τα μαύρα».

Σύμφωνα απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, επικηρύσσονται ο 33χρονος Συμεών Σεϊσίδης του Ιωάννη, ο 28χρονος αδελφός του Μάριος Σεϊσίδης και ο 31 ετών Γρηγόρης Τσιρώνης.


Οπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, σε βάρος των επικηρυγμένων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για κακουργήματα, αλλά και καταδικαστικές αποφάσεις σε ποινές κάθειρξης.

Για τους εμπρηστές των δασών

0 61 320 forest fire


Το 2007, η κυβέρνηση προκήρυξε χρηματική αμοιβή για οποιοδήποτε πρόσωπο έδινε στοιχεία και πληροφορίες στις Αρχές, που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη και σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει τη διάπραξη εμπρησμών σε δάση.


Η αμοιβή καθορίζεται από εκατό χιλιάδες (100.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, για κάθε περίπτωση εμπρησμού, αναλόγως της τυχόν επέλευσης θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού προσώπου, του είδους, του μεγέθους και της σπουδαιότητας της έκτασης που κάηκε, του ύψους των προκληθεισών ζημιών και του κοινού κινδύνου ή κινδύνου που προέκυψε ή θα μπορούσε να προκύψει σε αντικείμενα ή πρόσωπα, αντίστοιχα, εξαιτίας του εμπρησμού.


Οι προκηρύξεις αμοιβών για την 17Ν και Επαναστατικό Αγώνα


Μεγάλη ήταν και η χρηματική αμοιβή που θα λάμβανε όποιος έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη των δολοφόνων του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Aθήνα, Στέφεν Σόντερς.


Ο τότε υπουργός Δημόσιας Tάξης Mιχάλη Xρυσοχοϊδη και ο υπουργός Oικονομικών Γιώργος Δρυς είχαν προκηρύξει από κοινού χρηματική αμοιβή ύψους 1.000.000.000 δρχ. σε οποιονδήποτε έδινε στοιχεία στις αρμόδιες Αρχές που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη και σύλληψη των αγνώστων δραστών, οι οποίοι στις 8 Iουνίου 2000 και ωρα 07.45' στη Λεωφόρο Kηφισίας 294 στη Φιλοθέη δολοφόνησαν τον Bρετανό υπήκοο Στέφεν Oυϊλιαμ Tζόν Σοντερς.