ΕΛΛΑΔΑ

«OΧΙ στις κατασχέσεις των καταθέσεων»: Το άδικο πνίγει τους πολίτες

«OΧΙ στις κατασχέσεις των καταθέσεων»: Το άδικο πνίγει τους πολίτες

«Δεν έχουμε να πληρώσουμε τα ποσά που ζητούν τα δημόσια ταμεία και η εφορία», δηλώνει η πλειοψηφία των Ελλήνων φορολογουμένων

Αντιμέτωποι με ένα ανελέητο φοροκυνηγητό βρίσκονται καθημερινά χιλιάδες Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν γονατίσει οικονομικά και αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Σαν να μην έφταναν τα χαράτσια και οι μονίμως αυξανόμενοι φόροι, πλέον οι φορολογούμενοι απειλούνται με κατάσχεση των μηδαμινών πια καταθέσεων τους, αφού οι Εφορίες προκειμένου να εισπράξουν τις οφειλές μπορούν να αποδεσμεύουν αυτόματα τα οφειλόμενα ποσά από τους λογαριασμούς, ενώ αν οι οφειλέτες εισπράττουν ενοίκια, η Εφορία ζητεί από τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν τα μισθώματα απευθείας στα ταμεία του κράτους.

Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, αφού περισσότερες από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων που καταβάλλονται μέσω των τραπεζών έχουν γίνει ως τώρα από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων.

Οι πολίτες αισθάνονται αδικημένοι από τον τρόπο με τον οποίο η εφορία επιχειρεί να αφαιμάξει την περιουσία τους, όπως προκύπτει από το δημοψήφισμα του Newsbomb.gr, στο οποίο πήραν μέρος 6.755 μοναδικοί αναγνώστες.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση στην οποία καλούνταν να απαντήσουν οι πολίτες ήταν η εξής:
«Με κατασχέσεις καταθέσεων απειλεί η εφορία τους οφειλέτες του Δημοσίου. Πώς κρίνετε το μέτρο;»

Το 76.86%, δηλαδή 5.192 πολίτες απάντησαν ότι το μέτρο είναι άδικο, καθώς με τα χαράτσια και τους φόρους ο κόσμος έχει «γονατίσει» οικονομικά, δεν έχει χρήματα και για αυτό δεν πληρώνει.
Το 22,01% (1487 ψήφοι) θεωρεί το μέτρο δίκαιο, διότι πολλοί είναι εκείνοι που ενώ έχουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές τους, ενώ τέλος 76 (1,13%) αναγνώστες δεν είχαν άποψη για το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα κατασχεθεί το 50% των καταθέσεων! Βάζουν «χέρι» και σε θυρίδες

Κατασχέσεις για όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Προειδοποίηση 30 ημερών σε οφειλέτες για κατασχέσεις, πλειστηριασμούς

Ξεκινούν οι κατασχέσεις χωρίς προειδοποίηση

Έγκυρο παραστατικό για την επιστροφή φόρου η ειδοποίηση μέσω Taxisnet