ΕΛΛΑΔΑ

Ιλίρ Κούπα: Σκοτώστε με, αλλά μην με παραδώσετε στην Ελλάδα…

Ιλίρ Κούπα: Σκοτώστε με, αλλά μην με παραδώσετε στην Ελλάδα…

«Φυλακίστε με, σκοτώστε με, αλλά μην με παραδίδετε στην Ελλάδα». Αυτή ήταν η φράση που είπε ο Ιλίρ Κούπα στους Αλβανούς αστυνομικούς, αμέσως μετά τη σύλληψή του, στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο των Τιράνων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Αλβανική αστυνομία, ο Ιλίρ Κούπα, κινούνταν με ένα πολυτελές όχημα, το οποίο έφερε γαλλικές πινακίδες.

Προσπάθησε να διαφύγει, προέβαλε αντίσταση, ενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσαν και πυροβολισμοί στον αέρα, όμως οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν τις τελευταίες ώρες κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Αχίλλειος πτέρνα για τον καταζητούμενο, φαίνεται πως ήταν η γυναίκα του. Η σύζυγος του κακοποιού βρισκόταν στην Ελλάδα και πριν από δέκα ημέρες επισκέφθηκε τα Τίρανα. Από την ημέρα που πέρασε τα σύνορα είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την αστυνομία.

Η Αλβανική Αστυνομία, από τον Αύγουστο που ο Ιλίρ Κούπα πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα και παρά το αίτημα της χώρας μας που είχε τεθεί με επιτακτικό τρόπο, δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ζήλο για τη σύλληψή του.

Όλα όμως άλλαξαν μετά τη ληστεία στο υπερπολυτελές εμπορικό κέντρο των Τιράνων. Εκεί, τις ημέρες των γιορτών, άγνωστοι δράστες ντυμένοι Αιβασίληδες σήκωσαν στην κυριολεξία ένα ολόκληρο χρυσοχοείο.

Από τη στιγμή εκείνη και μετά, λόγω και των ισχυρών πολιτικών πιέσεων που ασκήθηκαν, η Αλβανική αστυνομία άρχισε να ασχολείται πραγματικά με την περίπτωση Κούπα.

Παρότι η Ελλάδα έθεσε ήδη το αίτημα της έκδοσής του στη χώρα μας, είναι άγνωστο αν οι Αλβανοί θα ανταποκριθούν σ' αυτό καθώς επιθυμούν να τον καταδικάσουν για τη ληστεία στο εμπορικό κέντρο, αλλά και για άλλες πράξεις που σιγά σιγά αποκαλύπτονται.

Μέσα σε έξι μήνες ο Ιλίρ Κούπα φαίνεται πάντως πως είχε καταφέρει να συστήσει μία εγκληματική οργάνωση με πολυσχιδή δράση.

Πηγή; epiruspost.gr

Διαβάστε περισσότερα:

Στα Τίρανα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τον Ιλίρ Κούπα