ΕΛΛΑΔΑ

Τρίωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών στην Αχαΐα

Τρίωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών στην Αχαΐα

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρά σήμερα η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ματαιώθηκε σήμερα η επιμορφωτική συνάντηση τριών σχολικών συμβούλων και πολλών Δ/ντων, για την εφαρμογή του θεσμού της αξιολόγησης εκπ/κου έργου, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 6ου Γυμνασίου Πατρών.

Η ματαίωση ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης και αποφασιστικής συμμετοχής των συν/φων στην 2ωρη στάση εργασίας και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

Στέλνουμε ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα. Η πιο ακραία μορφή αξιολόγησης, η αυταρχική, τιμωρητική και διαλυτική, τόσο για το δημόσιο σχολείο, όσο και η προέκτασή της που θέλει να ρίξει τις ευθύνες μόνο και πάνω στους εργαζόμενους, δεν θα εφαρμοστεί.

Σήμερα με συνοπτικές διαδικασίες ματαιώσαμε τη συνάντηση και την μετατρέψαμε σε μεγάλη συνέλευση της ανοιχτής επιτροπής αγώνα της Α΄ ΕΛΜΕ. Σήμερα το απόγευμα στις 7.00μμ είχαμε καλέσει για το ζήτημα αυτό τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Ήδη προκηρύξαμε νέα τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Τρίτη 28 -01-2014 τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος των σχολείων (11.00 – 14.00).

Καλούμε τους Συναδέλφους να προσέλθουν μαζικά:

1) ώρα 11:00 το μεσημέρι της Τρίτης 28-1-2014 στο 11ο Γυμνάσιο (μεταξύ Ακρωτηρίου και ΤΕΙ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ-ΣΚΙΑΘΟΥ) και
2) ώρα 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 28-1-2014 στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, 1ος όροφος (Γιαννιτσών 5 & Ηπείρου, Αγ. Αλέξιος)».