ΕΛΛΑΔΑ

Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου ζήτησε η Εισαγγελέας

Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου ζήτησε η Εισαγγελέας

Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο τo καλοκαίρι του 2012 και για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας.

Συγκεκριμένα ζήτησε να κριθεί ένοχος για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του ταξιτζή Δημήτρη Μίχα που επιχείρησε να σταματήσει τους ληστές, της ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά του υποκαταστήματος της Alpha Bank, οπλοφορία, οπλοχρησία, αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου κατ' εξακολούθηση, συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και κατοχή όπλων.

Αντιθέτως ζήτησε την απαλλαγή του για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής και τις λοιπές κατηγορίες πλαστογραφίας.

PAROSSS

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της εξέφρασε τη θλίψη της για το γεγονός ότι «στο εδώλιο βρίσκεται ο νεαρός κατηγορούμενος υψηλότατου πνευματικού επιπέδου και υψηλού IQ» αλλά έκρινε ότι από την εξέταση DNA που βρέθηκε στο καπέλο που έπεσε από τον ληστή «δηλώνει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το υλικό προέρχεται από τον κατηγορούμενο».

Επιπλέον «όταν συνελήφθη κρατούσε μια τσάντα που έγραφε Πάρος, επομένως ήταν στην Πάρο

TH44

Επίσης υποστήριξε ότι παρουσίασε όψιμα τα άλλοθί του και όχι στην προανάκριση.

Για το DNA η εισαγγελέας είπε ότι ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε επανάληψη ούτε όρισε τεχνικό σύμβουλο, ενώ για τη συμμέτοχη του στους Πυρήνες της Φωτιάς τόνισε: «Έμενε εδώ κι εκεί ενδεχομένως για να καλύψει τα ίχνη του. Ποτέ δεν εξασκούσε κάποιο επάγγελμα, που έβρισκε τα χρήματα για τις μετακινήσεις και τις ενοικιάσεις σπιτιών; Ο ρόλος του στους Πυρήνες αρχικά ήταν υποστηρικτικός αλλά μετά τη ληστεία της Πάρου εξελίχτηκε σε πρωταρχικό».

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος και για τους «Πυρήνες» ο Θεοφίλου

Προφυλακίστηκε ο Θεοφίλου για τη ληστεία της Πάρου