ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για τις μίζες μετά απο έφοδο των ανακριτών (video)

Νέα στοιχεία για τις μίζες μετά απο έφοδο των ανακριτών (video)

Νέα στοιχεία «φωτιά» για τις μίζες που αφορούν στην προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρία WEGGMANN βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χρ Μάρκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εν λόγω στοιχεία εντοπίστηκαν στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου Δημήτρη Παπαχρήστου, σε έφοδο των δυο δικαστικών λειτουργών και αφορούν κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010 και ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες ως σήμερα εταιρείες.

Στο μεταξύ συμπληρωματική απολογία αναμένεται να δώσει αύριο στους δυο ανακριτές ο κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, καλείται προκειμένου να ρίξει φως σε νέα στοιχεία που περιήλθαν στα χέρια των ανακριτών για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού που προμήθευσε η γερμανική εταιρία WEGGMANN.

Οι κύριοι Γεωργουλέας και Μάρκου έχουν στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες καλούν τον Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρο της WEGMANN, ο οποίος φέρεται να λάδωνε προκειμένου η εταιρεία του να εξασφαλίσει τις επίμαχες προμήθειες.

mizes3

Επίσης, καλείται σε απολογία ο Σπύρος Παπαχρήστου, γιος του αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί. Ο νέος κατηγορούμενος εμφανίζεται ως διαχειριστής δυο off shore εταιρειών, των OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 600.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας.

Καλείται ακόμα σε απολογία ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμεσολάβησε ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του, στον Κάντα.

Την ίδια ώρα δύο πρώην στρατιωτικοί που κατονομάστηκαν από τον επίσης κατηγορούμενο Παναγιώτη Ευσταθίου στην υπόθεση των μιζών απολογήθηκαν σήμερα στους ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο και αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Διαβάστε επίσης:

Der Spiegel για εξοπλιστικά: Οι «βρώμικες» ελληνικές συμφωνίες

Έρχονται Ελβετοί Εισαγγελείς για Άκη, Βίκυ και Ζήγρα