ΕΛΛΑΔΑ

ΙΣΑ και ΕΔΔΥΠΠΥ στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς

ΙΣΑ και ΕΔΔΥΠΠΥ στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς

Επιστολή συμπαράστασης προς το δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου του νησιού, Πανταζή Πανταζόπουλο και τον διοικητή του νοσοκομείου Κεφαλονιάς, Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, απέστειλε ο ΙΣΑ και το ΕΔΔΥΠΠΥ.


«Αυτές τις κρίσιμες για το νησί σας ώρες, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), δηλώνει την ενεργό συμπαράστασή του προς το Δήμο Κεφαλονιάς που αποτελεί μέλος του αυτοδιοικητικού κορμού του. Μπροστά στα δεινά που καλείστε να αντιμετωπίσετε, τόσο το ΕΔΔΥΠΠΥ όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο που λειτουργεί στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μπορεί να προμηθεύσει με φάρμακα τους χρονίως πάσχοντες, τους ανασφάλιστους, τους απόρους και τις λοιπές πληθυσμιακές ομάδες, που οι κοινωνικές υπηρεσίες του σεισμόπληκτου νησιού θα υποδείξουν.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και του ΕΔΔΥΠΠΥ καλεί τις αρμόδιες αρχές να αποστείλουν λίστα με τα απαραίτητα φάρμακα που χρειάζεται η Κεφαλονιά στο ikapostolis@isathens.gr

Επίσης, «κοντά στους σεισμόπληκτους κατοίκους σας είναι η Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα, και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς, μπορεί να ενισχύσει σε υποστηρικτές υπηρεσίες υγείας στη διαχείριση της μετασεισμικής κρίσης, όπου και αν χρειαστεί».

«Ευχόμενοι μια διαδικασία γρήγορης και εύκολης αποκατάστασης των πληγέντων, δηλώνουμε σε επιφυλακή για ότι χρειαστούν οι πολίτες της Κεφαλονιάς», καταλήγει η επιστολή του κ. Πατούλη.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Παπαδόπουλος: Ο σεισμός της Κυριακής ήταν μάλλον ο κύριος