ΕΛΛΑΔΑ

Οδοιπορικό στο Μενίδι: Οι κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο

Οδοιπορικό στο Μενίδι: Οι κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο

Το οδοιπορικό του Newsbomb.gr στους δρόμους του Μενιδίου φέρνει στο φως όλα τα προβλήματα της περιοχής.

Ο φακός του Newsbomb.gr βρέθηκε στο Μενίδι και κατέγραψε τα προβλήματα οδοποιίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι.

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται καθημερινά οι κάτοικοι του Μενιδίου, που για να πάνε στις δουλειές τους πρέπει να κάνουν στη κυριολεξία σλάλομ, προκειμένου να αποφύγουν τις λακκούβες στη μέση των δρόμων. Οι κακοτεχνίες των δρόμων, δεν είναι όμως το μοναδικό τους πρόβλημα, καθώς κάθε φορά που βρέχει έρχονται αντιμέτωποι με πλημμυρισμένους δρόμους και ποτάμια λάσπης, εξαιτίας του ανύπαρκτου αποχετευτικού δικτύου.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, η κατάσταση είναι τραγική και οι κάτοικοι ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα τους.

Η προχθεσινή νεροποντή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια. Οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς διασχίζουν τους πλημμυρισμένους δρόμους, αφού μια λάθος κίνηση μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα.

2013-11-06-12.57

2013-11-06-13.03

Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb κατέγραψε απίστευτες λακκούβες στους δρόμους για τις οποίες δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται καμία από τις αρμόδιες αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

DSC 5639

Οι λακκούβες με χαλίκια και τα βαθειά χαντάκια, στους δρόμους που διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα, είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Μενιδίου.

DSC 5637

Αυτός ο δρόμος, όπως βλέπετε, είναι γεμάτος με λακκούβες, που έχουν γεμίσει με νερό τις βροχής, γεγονός που τον καθιστά ακατάλληλο.

DSC 5640


Η απουσία αποχετευτικών όμβριων δυσχεραίνει την ομαλή κυκλοφορία στους δρόμους και το Μενίδι μοιάζει με μια απέραντη λίμνη, όταν βρέχει.

2013-11-06-13.04


Ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα της περιοχής είναι και η έλλειψη προστατευτικών στεγάστρων στις στάσεις λεωφορείων, με αποτέλεσμα όσοι περιμένουν το λεωφορείο να είναι εκτεθειμένοι εντελώς σε βροχή και κρύο.

DSC 5643


Η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική, όταν βρέχει, αφού οι κάτοικοι που περιμένουν το λεωφορείο βρέχονται και από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

DSC 5644


Πρώτες στη λίστα με τα προβλήματα, έρχονται οι κακοτεχνίες και η έλλειψη συντήρησης στην οδοποιία, ενώ αμέσως μετά έρχεται το πρόβλημα της καθαριότητας της περιοχής.

«Το κράτος δεν μας χορηγεί τίποτα, όσο και να διαμαρτυρόμαστε για τους δρόμους που είναι σε άθλια κατάσταση, δεν κάνουν τίποτα. Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι συγκοινωνίες, μας κόψανε τη μια γραμμή από το Ολυμπιακό χωριό. Φανταστείτε τώρα, να περιμένουμε στη στάση του λεωφορείου, ενώ βρέχει», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του Newsbomb.gr.