ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν τον στόχο που θα χτυπούσαν με ρουκέτα οι τρομοκράτες

Ψάχνουν τον στόχο που θα χτυπούσαν με ρουκέτα οι τρομοκράτες

Σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού έχει τεθεί η αντιτρομοκρατική, μετά τον εντοπισμό αυτοκινήτου - "γιάφκας" στο Παλαιό Φάληρο, καθώς στο πορτ - μπαγκάζ του βρέθηκε μέσα σε δύο σακίδια ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν, έναν εκτοξευτήρα RPG, 4 ρουκέτες, 4 προωθητικούς μηχανισμούς RPG, 4 αμυντικές χειροβομβίδες, 4 πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων, 3 καλάσνικοφ, 7 γεμιστήρες καλάσνικοφ, 2 κοντάκια καλάσνικοφ, 4 κουτιά με σφαίρες για καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από μία μονοκατοικία, η οποία ήταν ακατοίκητη εδώ και πέντε χρόνια (επέλεξαν το σημείο για να μην κινήσει το αυτοκίνητο υποψίες στους κατοίκους της περιοχής), ενώ οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει στο πίσω μέρος του οχήματος μία κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν το ασημί opel astra εδώ και περίπου 15 ημέρες, επειδή όμως δεν εμφανίστηκε κανείς για να το πάρει και να πέσει στην παγίδα που του είχαν στήσει, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα χθες το απόγευμα.

Το αυτοκίνητο - γιάφκα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, όπου εξετάζεται εξονυχιστικά για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ θα γίνει και βαλλιστική εξέταση στα όπλα που βρέθηκαν. Οι αστυνομικοί πιστεύουν, ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν επίθεση με ρουκέτα και προσπαθούν να εντοπίσουν τον στόχο. Στην περιοχή βρίσκονται σπίτια διπλωματών, επιχειρηματιών, εταιρίες, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και τα γραφεία της Ν.Δ., όπου στις 14 Ιανουαρίου του 2013 μέλη της οργάνωσης "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" είχαν προσπαθήσει να τα χτυπήσουν ανεπιτυχώς με ρουκετοβόλο και τελικά τα γάζωσαν με καλάσνικοφ...

AUTOKINITO GIAFKA 77745645647

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚΛΑΠΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ Ο ΞΗΡΟΣ

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την Κερατέα την πρώτη Ιανουαρίου, την ημέρα, δηλαδή που πήρε άδεια από τον Κορυδαλλό ο αδίστακτος τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός και δεν επέστρεψε ποτέ στη φυλακή. Είναι πιθανόν, λένε οι αρχές, το "δίκτυο υποστήριξης" του Ξηρού, που αποτελείται από ασύλληπτα μέλη της "Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς" να το έκλεψε στο πλαίσιο προπαρασκευαστικών ενεργειών τρομοκρατικού χτυπήματος. Άλλωστε ο Χριστόδουλος Ξηρός, έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για επιθέσεις με ρουκέτες, από τα χτυπήματα της "17 Νοέμβρη" όπου είχε λάβει μέρος. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργασία του Νίκου Μαζιώτη με τον Χριστόδουλο Ξηρό, σε μία επίθεση μεγάλου βεληνεκούς... Επιθέσεις με ρουκέτα έχουν πραγματοποιήσει εκτός από την "17 Νοέμβρη" και ο "Επαναστατικός αγώνας" όταν είχε χτυπήσει την πρεσβεία των Η.Π.Α. τον Ιανουάριο του 2007.

ΚΙΝΗΤΕΣ "ΓΙΑΦΚΕΣ"... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο το κλεμμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο να χρησιμοποιήθηκε ως κινητή "γιάφκα" για να μην εντοπιστεί εύκολα και παράλληλα να μην αφήσουν στοιχεία οι τρομοκράτες, μέχρι να πραγματοποιήσουν την επίθεση που ετοίμαζαν. Άλλωστε, όπως λένε οι αρχές και στο παρελθόν, είχε εντοπιστεί κινητό οπλοστάσιο σε νοικιασμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια. Στο πορτ - μπαγκάζ του τότε είχαν βρεθεί δύο σακίδια που περιείχαν 2 καλάσνικοφ, 4 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, γεμιστήρες, φυσίγγια και ένα ζευγάρι γάντια. Ο αντιεξουσιαστής, που φαινόταν ως ενοικιαστής του οχήματος, έχει εξαφανιστεί από τότε, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετέχει στην ένοπλη δράση και να τροφοδοτεί με οπλισμό τις εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις της νέας γενιάς...

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής

«Φύλο και φτερό» γίνεται από την αντιτρομοκρατική το αυτοκίνητο - γιάφκα που μεταφέρθηκε το Σάββατο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Μετά τη διενέργεια της βαλλιστικής εξέτασης στα ευρήματα που εντοπίστηκαν διαπιστώθηκε ότι τα καλάσνικοφ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά σε κάποιου είδους εγκληματική ενέργεια.

Να υπενθυμιστεί πως το όχημα βρέθηκε το Σάββατο στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο και αποτελούσε ένα «μίνι οπλοστάσιο» με ρουκέτες, καλάσνικοφ, εκρηκτικά και σφαίρες.

Ακόμη στο πίσω μέρος του ΙΧ είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανήκει σε άλλο όχημα, και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση.

Ανάμενεται επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

«Φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο-οπλοστάσιο

Ύποπτο αυτοκίνητο ερευνά η Αντιτρομοκρατική

Βλέπουν... ίχνη από Χριστόδουλο Ξηρό στην Αντιτρομοκρατική