ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα διαρρηκτών εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Σπείρα διαρρηκτών εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών αναμένεται να οδηγηθούν πέντε άτομα τα οποία συνελήφθησαν χθες το πρωί, μετά από εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συγκεκριμένα τέσσερις αλλοδαποί και ένας ομογενής, ηλικίας 27, 28, 31, 23 και 33 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί τους.

Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία -εκτός ορίων αυτοφώρου- σε βάρος δύο αλλοδαπών για τα αδικήματα της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση – συμμορία και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δράση της σπείρας ξεκίνησε πέρυσι τον Φεβρουάριο. Έκτοτε τα μέλη της είχαν διαπράξει τουλάχιστον τέσσερις διαρρήξεις και τρεις απόπειρες σε σπίτια στις περιοχές του κέντρου, των Αμπελοκήπων, της Τούμπας και των Συκεών, ενώ αφαίρεσαν δύο ποδήλατα από την περιοχή της Ανάληψης.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων, όπως φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, βιντεοκάμερες, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, αλλά και ένα πιστόλι, μία ρέπλικα περιστρόφου και φυσίγγια.