ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: 3.000 μερίδες φαγητού ημερησίως στους σεισμόπληκτους

Κεφαλονιά: 3.000 μερίδες φαγητού ημερησίως στους σεισμόπληκτους

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επανέλεγχοι στα κτήρια της Κεφαλονιάς από 130 και πλέον μηχανικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί νέες ζημιές μετά τον σεισμό της Δευτέρας.

Την ίδια στιγμή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάνει μία αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στο νησί και των ενεργειών που έχουν γίνει για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Όπως ανακοίνωσε:

Η περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τον δήμο έχει διανείμει μέχρι στιγμής 8.000 μερίδες φαγητό και η διανομή συνεχίζεται με 3.000 μερίδες περίπου ημερησίως.

Από προσφορές εταιρειών και απλών πολιτών έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής 180.000 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, 7.000 κουτιά γάλα εβαπορέ, 1.000 κιλά μακαρόνια, 600 κιλά ρύζι και όσπρια, 3.000 λίτρα πετρελαίου, ενώ και η εκκλησία έχει διαθέσει τέσσερις παλέτες με τρόφιμα, κυρίως μακαρόνια και ρύζι.

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού άξονα Ληξουρίου - Αργοστολίου, καθώς και του επαρχιακού οδικού δικτύου της Παλικής. Ο οδικός άξονας Ληξουρίου - Αργοστολίου είναι προσπελάσιμος για οχήματα εκτάκτων αναγκών και υπάρχει 24ωρη φύλαξη από την ΕΛΑΣ.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και μετά την ολοκλήρωση των επανελέγχων από τους αρμόδιους μηχανικούς θα εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις για τη λειτουργία τους.

Τα δίκτυα ηλεκτροδότησης της ΔΕΔΔΗΕ και τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ λειτουργούν κανονικά και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την πρώτη στιγμή.

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του νησιού διεξάγονται κανονικά.

Επίσης, στο νησί μετέβη προσωπικό του ειδικού τμήματος Ιατρικής καταστροφών με δύο ασθενοφόρα και εξοπλισμό για την ενίσχυση της τοπικής δύναμης του ΕΚΑΒ.

Η δύναμη της ΕΛΑΣ έχει ενισχυθεί με επιπλέον 30 άτομα προσωπικό και οκτώ περιπολικά, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκτελούν 24ωρες περιπολίες, προσφέροντας βοήθεια όπου αυτή ζητηθεί.

Στο Αργοστόλι υπάρχουν 300 κενές καμπίνες με δυνατότητα 700 κλινών στο επιβατηγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος και 250 κλίνες στο πλοίο Χίος του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης στο λιμάνι του Αργοστολίου υπάρχουν λεωφορεία για τη μεταφορά των πολιτών που διαμένουν στα πλοία, τα οποία εκτελούν συχνά δρομολόγια από και προς το Ληξούρι.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλονιά: 5.000 οι άστεγοι - 600 σπίτια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα

Ακόμη μια νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σε αντίσκηνα και λεωφορεία οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς