ΕΛΛΑΔΑ

Απόσυρση του ν/σ για τις καταργήσεις φορέων ζητεί η ΑΔΕΔΥ

Απόσυρση του ν/σ για τις καταργήσεις φορέων ζητεί η ΑΔΕΔΥ

Να αποσύρει το «απαράδεκτο», όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο για τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου και τις αλλαγές στη βαθμολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων καλεί η ΑΔΕΔΥ την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή της συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει το έργο της διάλυσης του δημόσιου τομέα», προχωρώντας σε νομοθετική πρωτοβουλία που προβλέπει το κλείσιμο δεκάδων φορέων και την απόλυση των εκεί εργαζόμενων. Αποκαλυπτικό όμως, όπως επισημαίνει, για το μοντέλο του Δημόσιου Τομέα που ετοιμάζεται είναι και το σχέδιο αξιολόγησης των εργαζομένων που προβλέπεται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση θεσμοθετεί ένα νέο τύπο πελατειακών σχέσεων, εκβιασμών και υποταγής. Στόχος τους η δημιουργία ενός μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου κομματικά δημοσίου, όπου ο κατ΄ ανάθεση τοποθετημένος τμηματάρχης, θα αξιολογεί και θα κατατάσσει τους εργαζόμενους, σε ικανούς και σε προς απόλυση υπαλλήλους», τονίζει.

Παράλληλα, συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ, προωθούνται οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που αποσκοπούν στην έμμεση κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από την πρόσληψη «οφελούμενων» και άλλων με 480 ευρώ το μήνα, με πεντάμηνες συμβάσεις.