ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν 800 αλλοδαποί απελάθηκαν τον Ιανουάριο

Σχεδόν 800 αλλοδαποί απελάθηκαν τον Ιανουάριο

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ακόμη 793 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους τον Ιανουάριο, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών επιστροφής τις οποίες διαχειρίστηκε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Ειδικότερα, 232 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (53 άτομα), το Πακιστάν (35 άτομα), την Κίνα (18 άτομα), τη Γεωργία και την Αίγυπτο (από 12 άτομα), την Αλγερία (9 άτομα), το Μπαγκλαντές και τη Λιβύη (από 8 άτομα), την Βουλγαρία (7 άτομα) και την Τουρκία (4 άτομα).

Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις ή με ειδικές πτήσεις τσάρτερ από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, οι 51 από τους πολίτες Αλβανίας, οι 7 υπήκοοι Βουλγαρίας και οι 3 από την Τουρκία επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 561 αλλοδαπών, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από εθνικούς πόρους.

Με τις επιστροφές του μηνός Ιανουαρίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, από τον Αύγουστο του 2012, ανέρχεται σε 14.003 άτομα.