ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασε ο Βλαστός: Είμαι ο μοναδικός βαρυποινίτης σε «λευκό» κελί

Ξέσπασε ο Βλαστός: Είμαι ο μοναδικός βαρυποινίτης σε «λευκό» κελί

Πίσω από τα σίδερα ενός «λευκού» κελιού, όπως ο ίδιος το κατονομάζει, ξεσπάει ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, αναφέροντας πως η πολιτεία τον τιμωρεί και του αφαιρεί κάθε ίχνος δικαιώματος μέσα στη φυλακή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, ο Βλαστός αναφέρει τη λέξη «βασανισμός» για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές, τη στιγμή που διεξάγεται η δίκη του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Ο Βλαστός μιλάει για τη διπλή απόπειρα απόδρασης που έκανε, τη μια στον Κορυδαλλό όπου συμμετείχαν και κατηγορούμενοι των «Πυρήνων της Φωτιάς» και τη δεύτερη με ελικόπτερο στα Τρίκαλα. Εξηγεί πως αν έχει μια ελπίδα να πληρώσει για ό, τι έχει κάνει, θα επέστρεφε στη φυλακή μετά από άδεια. Επιπλέον λέει πως προσπάθησε να αποδράσει γιατί αναζητούσε δικαιοσύνη, καθώς του χρεώνουν και αδικήματα που σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει διαπράξει.

Ο ίδιος αναφέρει πως το κράτος θέλει να τον τρελάνει και τον έχει κλεισμένο σε ένα λευκό κελί. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «ούτε ο Κάρλος το τσακάλι δεν είχε τέτοια αντιμετώπιση από τις Αρχές. Είχε κι αυτός δικαιώματα».