ΕΛΛΑΔΑ

Κουλουράς και πατέρας 3 παιδιών δεν μπορεί να αγοράσει ούτε κουλούρι!

Κουλουράς και πατέρας 3 παιδιών δεν μπορεί να αγοράσει ούτε κουλούρι!

Το σημερινό πρόσωπο της κρίσης φανερώνεται σε έναν ακόμη συμπολίτη μας...

Σύμφωνα με το dete.gr, ένας πλανόδιος πωλητής κουλουριών που κυριολεκτικά «οργώνει» σε καθημερινή βάση τους δρόμους της Πάτρας, προσπαθεί να πουλήσει κουλούρια για να ζήσει την οικογένειά του.

Και μάλιστα, μια πολυμελή οικογένεια αφού ο ίδιος είναι πατέρας τριών παιδιών. Και προέρχεται από μια εύπορη οικογένεια που όμως η κρίση την έπληξε όπως και τόσες άλλες σε αυτή τη χώρα. Ο εν λόγω τίμιος βιοπαλαιστής, είχε την τύχη να μεγαλώσει σε μια οικογένεια που δημιούργησε μια βιοτεχνία ενδυμάτων, επιχείρηση η οποία επί σειρά πολλών ετών κυριαρχούσε στον χώρο της.

Ο ίδιος ανέλαβε κάποια στιγμή το «τιμόνι» της επιχείρησης και όλα πήγαιναν ομαλά, με σκληρή δουλειά και προσπάθεια.

Αλλά δυστυχώς, η κρίση και τα μνημόνια χτύπησαν την «πόρτα» της χώρας και από τότε ξεκίνησε η δύσκολη περίοδος κατά την οποία τόσο η συγκεκριμένη (επιχείρηση) όσο και οι υπόλοιπες κλήθηκαν να παλέψουν με δυσανάλογα μεγέθη. Έτσι μετά από 30 χρόνια λειτουργίας, μπήκε λουκέτο αφού ο τζίρος έπεσε κατακόρυφα και οι πελάτες αδυνατούσαν να πληρώσουν! Και ο συγκεκριμένος αναγκάστηκε να βγει στο μεροκάματο.

Από 300 κουλούρια την ημέρα, σήμερα πουλάει σχεδόν τα μισά

Τα προηγούμενα χρόνια κατάφερνε να ζήσει τα παιδιά του. Όπως ανέφερε στην τοπική εφημερίδα «Κόσμος», στην αρχή πωλούσε γύρω στα 300 κουλούρια την ημέρα, προς 0,50 ευρώ το ένα. Αυτό, στην αρχή της κρίσης και λίγο πιο μετά. Σήμερα όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν πολύ περισσότερο. Ούτε τα κουλούρια δεν πωλούνται με ευκολία λόγω της οικονομικής δυσκολίας που βιώνουν οι περισσότεροι πολίτες. «Μέχρι πρότινος πωλούσα 300 κουλούρια ημερησίως και σήμερα δεν ξεπερνάω τα 150 με 170 κουλούρια την ημέρα...», λέει ο ίδιος στον «Κόσμο».