ΕΛΛΑΔΑ

Oι ΣΕΦ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην AGROTICA 2014

Oι ΣΕΦ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην AGROTICA 2014

Με πρόσκληση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι σπουδαστές γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με επιτελείο καθηγητών τους, κλήθηκαν να αναλάβουν τη διοργάνωση του επίσημου γεύματος του Οργανισμού του Υπουργείου στο πλαίσιο της ΑGROTICA 2014, στον εκθεσιακό χώρο της HELLEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Με κεντρικό μήνυμα «Ιχνηλασιμότητα και Ελληνοποιήσεις», ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θέλησε να προάγει και να αναδείξει την ελληνική παραγωγή και με Προϊόντα Πιστοποιημένης Ονομασίας προέλευσης τα γνωστά σε όλους Π.Ο.Π. προμήθευσε τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ οι οποίοι εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν μοναδικά πιάτα.

Τουλάχιστον 1.000 επισκέπτες της AGROTICA, σύνεδροι και επίσημοι προσκεκλημένοι του Υπουργείου, απόλαυσαν τις γεύσεις που δημιούργησαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ που ανέδειξαν την ελληνική πιστοποιημένη παραγωγή μέσα από εξαίρετες γαστρονομικές δημιουργίες.

- Αρνάκι και κατσικάκι Ελασσόνας με μελιτζάνες πουρέ και φρικασέ,

- Γίγαντες Καστοριάς ΠΟΠ σε στυλ μακεδονίτικο,

- Μους φασολιών Πρεσπών ΠΟΠ με αυγοτάραχο Μεσολογγίου ΠΟΠ

- Πατάτες Κάτω Νευροκοπίου ΠΟΠ με πορτοκάλι, κρόκο Κοζάνης και τυρί

- Σφέλα ΠΟΠ

- Πατατοσαλάτα με σύκα Κύμης ΠΟΠ, και μαστιχέλαιο Χίου ΠΟΠ

- Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ,

- Μήλα Ζαγοράς ΠΟΠ ψητά με σύκα Κύμης ΠΟΠ και φυστίκια Αιγίνης ΠΟΠ

- Ελιές Μεσαρά Κρήτης ΠΟΠ τσιγαριστές με μέλι

- Χωριάτικη πίτα με φέτα Ηπείρου ΠΟΠ και σύκα Κύμης, ήταν μερικά μόνο από τα πιάτα που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι σπουδαστές ενώ την εκδήλωση άνοιξε το παραδοσιακό μυδοπίλαφο που οι σπουδαστές μαγείρεψαν με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης.

Τους σπουδαστές συνεχάρη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Πρόεδρος ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκο Χαρουτουνιάν, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Κων/νος Μαλλίδης καθώς και ο Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Σπυρίδων Μάμαλης.