ΕΛΛΑΔΑ

Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας (pics)

Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας (pics)

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κάτοικοι του Ωρωπού και της Ελευσίνας εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

Μια εβδομάδα μετά τα επεισόδια που κατέληξαν στο κάψιμο ενός από τα κουβούκλια των διοδίων και στην ποινική δίωξη εις βάρος εννέα ατόμων, κάτοικοι του Ωρωπού συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα διόδια των Αφιδνών, έκλεισαν την Εθνική Οδό και σήκωσαν τις μπάρες επιτρέποντας στα οχήματα να περνούν ελεύθερα.

dioo1

Χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν και έκλεισαν την εθνική οδό.

Όπως μπορείτε να δείτε και από το επιτόπιο ρεπορτάζ του newsbomb.gr που ήταν στο σημείο καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, ήταν ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας.

dio 8
dioo2

Οι κάτοικοι σήκωσαν τις μπάρες και τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο:

Eντωμεταξύ, ένταση προκλήθηκε μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών καθώς οι αρχές προέτρεπαν τους οδηγούς να κατευθυνθούν προς τον παράδρομο του Αγίου Στεφάνου, ενώ οι διαδηλωτές υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε λόγος να κλείσει ο δρόμος και ότι η ενέργεια αυτή αποσκοπούσε στον αντιπερισπασμό.

Διαμαρτυρία και στα διόδια της Ελευσίνας

Η ομάδα πολιτών "ΑΛΑΝΥΑ" σε μία επιτυχημένη δράση, άνοιξε τα διόδια της Ελευσίνας επιτρέποντας σε χιλιάδες αυτοκίνητα να περάσουν χωρίς να πληρώσουν (16.2.2014, ώρα 16:00)

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Πολίτες πυρπόλησαν κουβούκλιο στα διόδια της Μαλακάσας