ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας: Ένοχοι για τα ομόλογα 5 πρώην διοικητές Ταμείων

Εισαγγελέας: Ένοχοι για τα ομόλογα 5 πρώην διοικητές Ταμείων

Την ενοχή των διοικητών των Ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ (Αγάπιου Σημαιοφορίδη, Παναγιώτας Καραδήμα, Παναγιώτη Δεμέστιχα, Γεράσιμου Κονιδάρη και Κωνσταντίνου Χρηστίδη), και των εκπροσώπων της χρηματιστηριακής Acropolis για απάτη από κοινού και κατά συρροή (για το σύνθετο ομόλογο), αλλά και την ενοχή για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα των στελεχών της Acropolis (Γιώργου Αποστολίδη, και Θεόδωρου Πρινιωτάκη - ο Σοφοκλής έχει αποβιώσει) και του Γιώργου Παπαμαρκάκη της ΝΑΜ (τόσο για το σύνθετο όσο και για το σταθερό ομόλογο), πρότεινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας της δίκης κ. Σοφοκλής Λογοθέτης.

Ωστόσο ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της απιστίας, καθώς και της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ σε σχέση με το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, ζήτησε την αθωότητα των επικεφαλής των ταμείων ως προς την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, με το σκεπτικό οτι η απιστία "απορροφήθηκε" από την απάτη.

Αντιθέτως ζήτησε την ενοχή για απάτη και αυτουργία σε απάτη, των στελεχών της Acropolis, καθώς και την ενοχή για άμεση συνεργεία των Γιώργου Παπαμαρκάκη, Αβραάμ Σαββίδη και Χαράλαμπου Αδαμόπουλου, καθώς και για απλή συνεργεία του Νικολάου Μπούγου της Hypo.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί αθώος ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.